Bαριά ποινή στον Τσοχατζόπουλο.Eκνευρισμός του εισαγγελέα

16:58 4/3/2013 - Πηγή: TVNea
Σε οκτώ χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος για το αδίκημα της υποβολής ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες την τριετία 2006-09.Το τριμελές εφετείο Κακουργημάτων διέταξε τη δήμευση του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και επέβαλε επιπλέον χρηματική ποινή 520 χιλιάδων ευρώ στον κ. Τσοχατζόπουλο.Μετά την ανακοίνωση της
απόφασης ο πρώην υπουργός επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού. Απλοί πολίτες που παρακολουθούσαν την μεταγωγή του στις φυακές τον αποδοκίμαζαν φωνάζοντας «απατεώνα» και «κλέφτη». Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης κατά του πρώην υπουργού θεωρώντας ότι με δόλο απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία από το πόθεν έσχες του 2006.
Στην αγόρευσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης κκ. Γ. Παγορόπουλος και Π. Κοτσαλής επικαλέστηκαν την αναλογία δικαίου και αναφέρθηκαν εμμέσως στην υπόθεση Μπακογιάννη-Κούβελου και πως αυτοί απηλλάγησαν.
«Βγάλτε το χέρι από την τσέπη», του είπε ο εισαγγελέας«Παρακαλώ βγάλτε το χέρι από την τσέπη. Δείξτε λίγο σεβασμό στον χώρο», είπε ο εισαγγελέας απευθυνόμενος στον κ. Τσοχατζόπουλο για να λάβει την απάντηση του πρώην υπουργού ότι ο σεβασμός δεν κρίνετπό το αν έχει το χέρι στην τσέπη.

Στην ερώτηση του εισαγγελέα γιατί είχε ανακρίβειες στις καταθέσεις του ο κ. Τσοχατζόπουλος απάντησε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να αποκρύψει ο,τιδήποτε. «Αυτό είναι αυτονόητο για ένα μέλος του κοινοβουλίου επί 28 χρόνια. Να το κάνει μάλιστα το τελευταίο έτος που ήταν υπόχρεο να καταθέσει πόθεν έσχες; Δεν είχα καμία πρόθεση να καλύψω τίποτα. Υπήρχε μια αμέλεια. Ομολογώ ότι δεν ήξερα το νόμο του 2003. Για ακίνητο που αγοράστηκε το 2010 να το δήλωναν το 2009; Μάντισσα ήμουν; Και η λογίστριά μου, Ευφροσύνη Λαμπρόπουλου, πίστευε το ίδιο. Όταν το μάθαμε τα δώσαμε. Με ένα μήνα καθυστέρηση. Όσον αφορά στις καταθέσεις, στο πόθεν έσχες έχουμε μια πρόβλεψη στο περίπου για τις καταθέσεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα