5η η Ελλάδα στην Infevision 2012!

12:19 11/9/2012 - Πηγή: TVNea
Το Σάββατο 08 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος παγκόσμιος μουσικός διαγωνισμός της Infevision στην Αθήνα. Η Ελλάδα, που πέρσι κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό, φιλοξένησε φέτος τη διοργάνωση και έλαβε τις καλύτερες κριτικές, με παρουσιαστή τον περσινό νικητή, Γιάννη Μωραΐτη, και την Ηρώ Ηλιοπούλου (βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Οχρίδας, Σκόπια), παρουσία πολλών μελών και φίλων (όπως ο Δημήτρης Πάσσιος από τους "Τριημιτόνιο").

Η
Infevision είναι μία παγκόσμια διοργάνωση από το International Network of Eurovision fan clubs (INFE), του οποίου ιδρυτικό μέλος είναι η Ελλάδα και μέλη του έχει όλα τα Eurovision Fan Clubs ανά τον κόσμο. Φέτος, λοιπόν, την Ελλάδα εκπροσώπησε η Μπέτυ Μαγγίρα με το τραγούδι "Κι αν η αγάπη" και κατέλαβε την 5η θέση με 77 βαθμούς, ανάμεσα σε 19 χώρες. Την Κύπρο εκπροσώπησε και φέτος η Άννα Βίσση με το "Everything I am".
Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η Emel Mathalouthi, εκπρόσωπος της Τυνησίας, με το τραγούδι "Ma Lkit" ("Ο χαμένος") με 111 βαθμούς. Ξεχωριστή στιγμή η απευθείας σύνδεση με τη νικήτρια, η οποία βρισκόταν στην Κίνα για μία προγραμματισμένη συναυλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή - πρώτη - διοργάνωση κέρδισε η Ελλάδα με τον Γιάννη Μωραΐτη και το τραγούδι "Για πρώτη φορά", ενώ την Κύπρο είχε εκπροσωπήσει και πάλι η Άννα Βίσση με το "Αγάπη είναι εσύ", καταλαμβάνοντας την 3η θέση!

Ακούστε το τραγούδι της Μπέτυς Μαγγίρα, εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=D5_B7zsBe3A

Ακούστε το τραγούδι της Τυνησίας, εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=GDIZ2I_XWT8http://tvnea.blogspot.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα