«Υπεύθυνος ο Στουρνάρας αν πεθάνει έστω και ένας από έλλειψη φαρμάκων»

«Νίπτω τας χείρας μου» φέρεται να δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, για το θέμα της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης κάτω από τα 2,25 δισεκατομμύρια ευρώ στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014.

Ο κ. Γεωργιάδης τις τελευταίες ημέρες φέρεται να έχει αναθεωρήσει την αρχική πρόταση που έγινε από το υπουργείο Υγείας, για διαμόρφωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2,02 δισ. ευρώ για το 2014.

Ποσό κάτω από τα 2,25 δισ. που έχουν θέσει

ως «κόκκινο όριο» οι εκπρόσωποι των φορέων του ελληνικού φαρμάκου, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, ώστε να μην αντιμετωπίσει η χώρα συνθήκες υγειονομικής κρίσης.

Ο υπουργός Υγείας εμφανίζεται να εισηγείται –τουλάχιστον ανεπισήμως- στον αρμόδιο υπουργό για την τελική διαμόρφωση του Κρατικού Προϋπολογισμού κ. Γιάννη Στουρνάρα, να μην πέσει η φαρμακευτική δαπάνη κάτω από τα 2,25 δισ. Επομένως, καθιστά υπεύθυνο για την όποια αρνητική έως τραγική εξέλιξη τον κ. Στουρνάρα.

Μάλιστα, σε συζητήσεις του προς τρίτους, φέρεται να τονίζει: «Ο Στουρνάρας θα είναι υπεύθυνος, αν πεθάνει έστω και ένας από έλλειψη φαρμάκων».

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή κάποια αντίδραση του κ. Στουρνάρα, στην κρίση του οποίου βρίσκεται αυτή τη στιγμή το αν θα δοθεί το «πράσινο φως», για να διασωθεί ένα σημαντικό μέρος της περίθαλψης του ελληνικού λαού.

Επειδή όμως η τρόικα καραδοκεί και πιέζει για συμμόρφωση με το μνημονιακό στόχο, η φαρμακευτική δαπάνη να αποτελεί το 1% του ΑΕΠ, θεωρείται περισσότερο από βέβαιη η παρέμβαση του πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, για την επίλυση του θέματος.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Φάρμακα: Το θέμα δεν είναι η τιμή, είναι η επάρκεια

Αλέξης Τσίπρας: Να αποσύρετε την επίμαχη τροπολογία για τα φάρμακα

Η απάντηση της «Αυγής» στον Άδωνι Γεωργιάδη

ΣΥΡΙΖΑ: Ντίλερ των πολυεθνικών ο Άδωνις Γεωργιάδης

Κατσαφάδος:Στην υγεία έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, όχι με νούμερα

Έρχεται το μεγάλο ναυάγιο του ΕΟΠΥΥ

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Εικόνες ντροπής στα νοσοκομεία (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Μάχη για τη φαρμακευτική δαπάνη με φόντο τρομακτικές ελλείψεις

ATTIKON: 1η Νοέμβρη σταμάτησε ο σχεδιασμός θεραπειών για καρκινοπαθείς

Στο υπουργείο Οικονομικών η «καυτή πατάτα» της υγείας

Φάρμακα: Ας δούμε επιτέλους την ασφάλεια και όχι μόνο το κόστος

ΟΟΣΑ: Καταδικασμένοι οι Έλληνες από τις περικοπές στην Υγεία

Τροπολογία «δώρο» σε ξένες φαρμακοβιομηχανίες

Keywords
Τυχαία Θέματα