Υπ. Υγείας: 85 κρούσματα AIDS σε 1.180 αιμοληψίες!

17:21 3/5/2012 - Πηγή: NewsBomb

Στοιχεία -σοκ παρουσιάζει το υπουργείο Υγείας με αφορμή τα όσα εφιαλτικά έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας με τον πληρωμένο έρωτα.

Τα απανωτά κρούσματα με τον ιό HIV έχουν σκορπίσει τον τρόμο τόσο στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα όσο και στα σπίτια εκατοντάδων οικογενειών καθώς μέλη των οποίων επέλεγαν ιερόδουλες χωρίς τη χρήση προφυλακτικών!

«Κατά τα τελευταία χρόνια λειτουργεί τόσο σύστημα καταγραφής και επιδημιολογικής επιτήρησης της HIV

λοίμωξης, αλλά και υλοποιούνται αδιάλειπτα προγράμματα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικού πληθυσμού: Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα δρόμου (για μετανάστες και εκδιδόμενα άτομα) έχει προσεγγίσει 4.500 μαγαζιά αλλοδαπών και ελλήνων και 417 οίκους ανοχής και ένα μεγάλο αριθμό ατόμων που εμπλέκονται στην παράνομη πορνεία και δρουν στους δρόμους που προαναφέρθηκαν (1.117 εκδιδόμενες γυναίκες), όπου έχει μοιραστεί ενημερωτικό υλικό και έχει δοθεί ενημέρωση σχετικά με τη δράση των κινητών μονάδων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στις πλατείες Καραϊσκάκη, Ομονοίας, Βικτώριας και Αμερικής.

Μέχρι σήμερα στις κινητές μονάδες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχουν εξεταστεί περισσότερα από 24.000 άτομα και έχουν γίνει 1.180 αιμοληψίες (από τις οποίες 85 έχουν βρεθεί θετικές στον ιό HIV)», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως σημειώνεται, το προσωπικό ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. διανέμει πολύγλωσσο ενημερωτικό υλικό σχετικά με την πρόληψη μεταδοτικών νοσημάτων όπως το AIDS, οι Ηπατίτιδες, η Ψώρα και η Φυματίωση.

Παράλληλα δημιουργήθηκε ειδικός οδηγός παροχής δωρεάν υπηρεσιών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με πληροφορίες για δωρεάν σίτιση, ρουχισμό, προσωρινή στέγαση κ.α.

«Η περιφερόμενη ομάδα εργασίας προσεγγίζει τους μετανάστες όπου μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια (Ελληνικά, Αγγλικά, Φαρσί, Ουρντού, Αραβικά και Βουλγάρικα) και προφυλακτικά με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους μετανάστες, ώστε να προσέχουν την ατομική τους υγιεινή (με σκοπό την αντιμετώπιση των κρουσμάτων παρασιτώσεων), προωθεί τη χρήση προφυλακτικού στη σεξουαλική επαφή (με σκοπό την μείωση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων (Σ.Μ.Ν.) όπως ο HIV/AIDS, τα κονδυλώματα (H.P.V.), η σύφιλη, η γονόρροια, καθώς και των Ηπατιτίδων), ενημερώνει για τις υπάρχουσες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, και παραπέμπει στις κινητές μονάδες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ».

Διαβάστε κάποια σοκαριστικά στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το υ. Υγείας:

«Η επιδημία στο Κέντρο της Αθήνας δεν θα είχε διαγνωσθεί και στοιχειοθετηθεί εάν το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., πέραν από την θεσμοθετημένη επιδημιολογική επιτήρηση, ή και τα προγράμματα πρόληψης και προαγωγής που υλοποιεί με απόλυτη επιμέλεια.

Τούτο επετεύχθη και με τη νέα δράση και πρωτοβουλία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. μέσω της παράλληλης ιχνηλάτησης και καταγραφής με τις Κινητές Υγειονομικές του Μονάδες, που διήρκησε σχεδόν ένα έτος και συνεχίζεται.

Έξι Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής λειτουργούν καθημερινά από τις 9 Ιουνίου στις πλατείες Βάθη, Ομόνοιας, Κουμουνδούρου, Αγίου Γεωργίου, Καραϊσκάκη και Οδησσού στ

Keywords
Τυχαία Θέματα