Ξένα κεφάλαια «αλιεύουν» επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

Μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών που εξειδικεύονται διεθνώς σε αναδιαρθρώσεις εταιρειών και οργανισμών έχουν εκδηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.


Συγκεκριμένα η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στη βελτίωση αποδοτικότητας και στην αναδιάρθρωση εταιρειών

και οργανισμών, η αμερικανική Alvarez & Marsal, έχει παρουσία και στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο.

Εκμεταλλευόμενοι τις προοπτικές που υπάρχουν σε αυτούς τους κλάδους, οι Έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να προσελκύσουν ξένους στρατηγικούς μετόχους .

Ο managing director της Alvarez & Marsal, Σπύρος Μαρτσέκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή» ανέφερε πως θα υπάρξουν επιχειρηματικές κινήσεις, υπεραξίες και ανάπτυξη.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι κλάδοι αυτοί έχουν έρθει σε ένα σημείο που θα υποχρεωθούν να προχωρήσουν σε σημαντικές αναδιαρθρώσεις μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Σε ό,τι αφορά στη ρευστότητα υποστήριξε ότι αυτή θα πρέπει να παρακολουθείται στενά. Θα πρέπει να καταγραφεί από πού έρχεται και πού χάνεται. Μετά να ενισχυθούν οι πηγές ρευστότητας και να κλείσουν οι τρύπες που την απορροφούν. Αν χρειαστεί, θα πρέπει να διώξεις πελάτη ή πελάτες που καθυστερούν να πληρώσουν πέραν του ό,τι έχει συμφωνηθεί. Η σωστή διαχείριση της ρευστότητας μπορεί να σημαίνει σήμερα λιγότεροι αλλά καλύτεροι πελάτες, παρά πολλοί και κακοπληρωτές, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα