Ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

Της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προηγήθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας άνοιξε ο γραμματέας, Βασίλης Έξαρχος, και αυτή τη στιγμή στο βήμα είναι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου:

«Ο πρώτος μας στόχος ήταν να μην καταρρεύσει η χώρα. Βρήκαμε μια κατάσταση που κανείς δεν μπορούσε προεκλογικά να προφητεύσει. Όμως, αναλάβαμε στο ακέραιο της ευθύνες μας. Πρώτα απ' όλα με μια συμφωνία το Μάιο που

μας εξασφάλισε 110 δις. ευρώ.

Δεύτερος στόχος ήταν να βελτιώσουμε σταδιακά τους όρους της συμφωνίας. Ήμασταν πράγματι ένα πειραματόζωο. Πρώτη φορά είχε συμβεί σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα και σε μια ένωση όπως η Ευρωζώνη. Κι από αυτό το πειραματικό στάδιο, μάθαμε πολλά, πληρώσαμε πολλά και διαπραγματευτήκαμε πολλά. Καταφέραμε το Μάρτιο μια σημαντική μείωση. Όμως το χρέος παρέμεινε υπέρογκο και δύσκολο να αποπληρωθεί.

Ο τρίτος στόχος μας ήταν να μειωθεί το βάρος του χρέους. Τα καταφέραμε πρώτα τον Ιούλιο και στη συνέχεια με την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, που συμπλήρωσε και ξεπέρασε κατά πολύ τις αποφάσεις του Ιουλίου.

Στόχος μας να βγούμε από την κρίση πιο γρήγορα και με λιγότερο πόνο και να μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά. Και οι τρεις στόχοι επιτεύχθηκαν» με την απόφαση της συνόδου των Βρυξελλών, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα