Βραβεύθηκε 11χρονος που «έβγαλε» την Ελλάδα από το ευρώ

13:54 4/4/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ειδική μνεία έλαβε ένας 11χρονος από την Ολλανδία, για το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ που εμπνεύστηκε.

Πρόκειται για ένα βραβείο που χρηματοδοτείται από τον Βρετανό ευρωσκεπτικιστή, Σάιμον Γούλφσον. Το ύψος του χρηματικού επάθλου για τον νικητή (241.000 ευρώ) το κατατάσσει δεύτερο στην κατηγορία του μετά το Νομπέλ Οικονομίας.

Η επιτροπή του «Βραβείου Γούλφσον για την οικονομία» ανακοίνωσε ότι «το αγόρι δεν περιελήφθη στους πέντε φιναλίστ, αλλά η επιτροπή έκρινε, δεδομένου ότι ήταν ο νεώτερος υποψήφιος

και παρουσίασε μια σημαντική προσπάθεια, ότι αξίζει μια ειδική μνεία».

Οι υποψήφιοι του βραβείου έπρεπε να απαντήσουν στην ακόλουθη ερώτηση: «Πώς να διαχειριστούμε μια συντεταγμένη έξοδο ενός ή περισσοτέρων κρατών μελών από την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση;».

Ο νεαρός Ολλανδός, ο Γιούρε Χέρμανς, ο οποίος κατοικεί στο χωριό Μπρίντενμπρουκ της ανατολικής Ολλανδίας έδωσε την εξής απάντηση: «Πρέπει οι Έλληνες να δώσουν τα ευρώ τους και να πάρουν σε αντάλλαγμα δραχμές. Τα ευρώ πηγαίνουν στην (ελληνική) κυβέρνηση», η οποία μπορεί τότε να αποπληρώσει τα χρέη της, εξήγησε ο ίδιος στο ολλανδικό ραδιόφωνο.

Για την ιδέα του έλαβε ένα κουπόνι των 100 ευρώ. Δεν ξέρει ακόμα πώς θα ξοδέψει το δώρο του, όμως διαβεβαίωσε πως θέλει να γίνει διευθυντής ζωολογικού κήπου, όταν μεγαλώσει.

Ο Σάιμον Γούλφσον, γενικός διευθυντής της βρετανικής αλυσίδας ενδυμάτων Next, διορίσθηκε στη Βουλή των Λόρδων από την κυβέρνηση των Συντηρητικών τον Ιούνιο του 2010.

Keywords
Τυχαία Θέματα