Βουλγαρία: Ξεκληρίστηκε οικογένεια σε τροχαίο

17:02 3/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Υπέρβαση ορίων ταχύτητας, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρωτικών ουσιών ήταν - για πολλοστή φορά - τα αίτια ενός τροχαίου δυστυχήματος, που παρέσυρε στον θάνατο τα τρία από τα τέσσερα μέλη μιας οικογένειας.

Η είδηση αυτή επανέφερε με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα το ζήτημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, που κατέχει τη δεύτερη θέση στη μακάβρια λίστα των παραγόντων που στέλνουν κάθε χρόνο, στον θάνατο 900-1000 άτομα, στους

δρόμους της Βουλγαρίας. Κι όλα αυτά παρά τη συνεχή αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τέτοιου είδους τροχαίες παραβάσεις.

Τα βουλγαρικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ έδωσαν σήμερα ευρύτατη δημοσιότητα στο τροχαίο αυτό, που σημειώθηκε στη βορειοανατολική Βουλγαρία, κατά το οποίο σκοτώθηκαν ο πατέρας, η μητέρα κι ένας από τους γιους της οικογένειας, ενώ ο άλλος νοσηλεύεται με πολλαπλά τραύματα σε νοσοκομείο της πόλης Ρούσε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του ΙΧ, το οποίο ξέφυγε από την πορεία του κι έπεσε σε χαράδρα.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε, σήμερα το πρωί, και το σωστικό συνεργείο αναγκάστηκε να κόψει σε πολλά σημεία τις λαμαρίνες, ώστε να απελευθερώσει τον μοναδικό επιζώντα και να βγάλει τις τρεις άψυχες σορούς από τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του μοναδικού επιζώντα, ο πατέρας της οικογένειας, παρά το γεγονός ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, αρνήθηκε να αφήσει το τιμόνι σε κάποιον από τους γιους του, οι οποίοι ήταν μάλιστα επαγγελματίες οδηγοί.

Χθες το βράδυ, άλλα εννέα άτομα τραυματίστηκαν σε διάφορα τροχαία ατυχήματα ανά τη χώρα και με αφορμή και το τραγικό θανατηρόφο δυστύχημα, η βουλγαρική Τροχαία κάλεσε εκ νέου τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να προσαρμόζουν την οδηγική συμπεριφορά τους ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα