Βόρεια Κορέα: Νέα απειλή για «θερμοπυρηνικό» πόλεμο

11:21 9/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Καθώς η Βόρεια Κορέα επαναλάμβανε σήμερα την απειλή της για ένα «θερμοπυρηνικό» πόλεμο, η Κίνα προειδοποιούσε ότι δεν επιθυμεί να κυριαρχήσει το χάος στην κορεατική χερσόνησο.


Η Επιτροπής για την Ειρήνη στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι «η κορεατική χερσόνησος κατευθύνεται προς έναν θερμοπυρηνικό πόλεμο» και κάλεσε τους ξένους υπηκόους που βρίσκονται στη Νότια Κορέα να προετοιμαστούν για εκκένωση της χώρας. «Σε περίπτωση πολέμου, δεν επιθυμούμε να εκτεθούν οι ξένοι που

ζουν στη Νότια Κορέα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής που ζητά από «τις ξένες οργανώσεις, τις εταιρείες και τους τουρίστες να θέσουν σε εφαρμογή μέτρα εκκένωσης».

Σε παρόμοια ανακοίνωση είχε προχωρήσει η Πιονγκγιάνγκ την Παρασκευή, απευθυνόμενη στις διπλωματικές αποστολές που βρίσκονται στη βορειοκορεατική πρωτεύουσα.

Ωστόσο, καμία από τις χώρες που διατηρούν διπλωματική αποστολή στην Πιονγκγιάνγκ δεν έχει θεωρήσει μέχρι στιγμής αναγκαίο να απομακρύνει το προσωπικό της.

Από την πλευρά της η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν επιθυμεί το χάος να κυριαρχήσει στην κορεατική χερσόνησο. Το Πεκίνο είναι αντίθετο προς οποιαδήποτε πλευρά λαμβάνει μέτρα που οδηγούν στην επιδείνωση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι.

Keywords
Τυχαία Θέματα