Βίντεο: Στο Μαξίμου ο Ρομπάι

17:44 7/9/2012 - Πηγή: NewsBomb

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπάι.

Η στρατηγική του Πρωθυπουργού άρχισε με την επίσκεψη Μπαρόζο στην χώρα μας και ολοκληρώνεται με το ταξίδι στην έδρα της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη την ερχόμενη Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα προσπαθήσει τον πείσει τον κ. Ρομπάι πως η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα του παρουσιάσει

τις απόψεις του για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Αναμένεται να τεθεί εκ νέου το θέμα της επιμήκυνσης αλλά και ο έντονος προβληματισμός που υπάρχει για τα μεγάλα ποσοστά της ύφεσης που συνεχίζουν να πλήττουν τη χώρα μας εμποδίζοντάς την να αυξήσει τα έσοδα της.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να εκφράσει την ικανοποίηση του για την απόφαση της ΕΚΤ η οποία δίνει μια σημαντική ανάσα στην ευρωζώνη. Ο Χ. Β. Ρομπάι αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια στάση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες και δεν αναμένεται να δούμε εκπλήξεις. Δηλαδή, θα καλέσει την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, διότι δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία, ενώ για το θέμα της επιμήκυνσης θα υποστηρίξει πως η περαιτέρω στάση των εταίρων μας θα εξαρτηθεί από τα συμπεράσματα της έκθεσης της Τρόικας. Με το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Στην Αθήνα σήμερα ο Χ. Ρομπάι

Keywords
Τυχαία Θέματα