Βενιζέλος: «Παραιτούμαι μόλις εκλεγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ»

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο πως θα παραιτηθεί από την θέση του υπουργού Οικονομικών μετά τις εκλογές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στις 18 Μαρτίου.

Επίσης δήλωσε πως περιμένει οι εκλογές να γίνουν σε έξι με επτά

εβδομάδες από τώρα (δηλαδή στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου).

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να πάρει τη θέση του ο ίδιος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος , ο οποίος θα κρατήσει αυτό το διπλό ρόλο μέχρι να γίνουν εκλογές.

Ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο δήλωσε πως πλησιάζουμε στο τέλος της μεγάλης προσπάθειας για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση καταρτίστηκε ο τελικός προγραμματισμός για την ψήφιση όλων των εκκρεμοτήτων, που προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, δηλαδή ως τις 8 Απριλίου.

O Λουκάς Παπαδήμος στην εισήγηση του σημείωσε πως εκκρεμούν ακόμα 9 νομοθετήματα (νομοσχέδια και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου) για να ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδήμος αναφέρθηκε επίσης στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΝΤ, εκτιμώντας ότι θα έχει θετική απόφαση για τη συμμετοχή του στο δεύτερο χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης της χώρας, συμμετοχή που θα ανέρχεται στο ποσό των 28 δισ. ευρώ.

Θετική χαρακτήρισε επίσης την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά 6 βαθμίδες από τον οίκο Fitch.

Ανέφερε όμως ότι τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα από την Ελλάδα, τα οποία αφορούν μέτρα για την εκπλήρωση υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα, αλλά και να ψηφιστούν από τη Βουλή νομοσχέδια και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, άμεσης προτεραιότητας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, εκκρεμεί η ψήφιση δύο νομοσχεδίων, τα οποία συζητούνται στην Ολομέλεια, ενώ ακόμα δεν έχουν κατατεθεί στη Βουλή άλλα τρία που συνδέονται τόσο με το πρώτο όσο και με το δεύτερο μνημόνιο. Υπάρχουν επίσης εννέα νομοσχέδια και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου τα οποία πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα