«Βαγγέλη έχεις αυτονόητα την απόλυτη στήριξή μας»

Τη στήριξή της στην πρόταση του Γ. Παπανδρέου για αλλαγή ηγεσίας του Μάρτιο διατύπωσε η Άννα Διαμαντοπούλου, κατά την ομιλία της στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους, η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στον οποίο εξέφρασε την «αυτονόητη» στήριξή της, ενώ έθεσε στο κάδρο τη Νέα Δημοκρατία,

την οποία κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες της και να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Η ΝΔ θα μπει στο κάδρο και θα τη βάλουμε εμείς. Η ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες τόσο ιστορικές όσο και αυτές που αφορούν την πενταετία Καραμανλή. Η ΝΔ θα υπογράψει τη σύμβαση. Όλα όσα δεν αποδεχόταν μην υπογράφοντας το Μνημόνιο, υπογράφοντας τη σύμβαση θα δείξει ότι κατανοεί ότι δεν γινόταν αλλιώς» τόνισε, ζητώντας να μπει στο κάδρο και η Αριστερά, υποβάλλοντας καθημερινά εναλλακτικές προτάσεις.

Αυτοκριτική για τη διετία

Κατά την ομιλία της, η κ. Διαμαντοπούλου δεν παρέλειψε να κάνει αυτοκριτική στη διετή κυβέρνηση Παπανδρέου.

«Η κοινωνία ήταν μαζί μας, ακόμη κι όταν ψηφίζαμε το μνημόνιο. Εμείς είχαμε σημαντικό πρόβλημα στον τρόπο που επικοινωνήσαμε με την κοινωνία και στον τρόπο που στηρίξαμε αυτά που κάναμε», ανέφερε.

Ένα άλλο πρόβλημα, ανέφερε, ήταν ο φοβικός και απολογητικός λόγος του ΠΑΣΟΚ. «Όταν λέμε «η τρόικα λέει», είσαι υπάλληλος, δεν είσαι πολιτικός. Αν έχεις άλλη λύση θα πρέπει να την πεις, αλλιώς αν δεν πιστεύεις αυτό που εφαρμόζεις, παραιτείσαι», ανέφερε.

Πλαίσιο πέντε στόχων

Στα πλαίσια αυτά, η κ. Διαμαντοπούλου πρότεινε στο Εθνικό Συμβούλιο να υιοθετήσει στόχους για τη λειτουργία της κυβέρνησης και της χώρας.

Μεταξύ αυτών, η παραμονή της χώρας στο Ευρώ και την ΕΕ, η διάθεση πόρων και δομών για το μείζον πρόβλημα της κοινωνικής συνοχής, ένα δίκτυ προστασίας για όσους πλήττονται από κάθε μέτρο που ανακοινώνει η κυβέρνηση, και την ανάδειξη των επενδύσεων ως μείζον πολιτικό ζήτημα.

Για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

Επίσης, η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε να πάει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές με νέα ηγεσία, ενώ η διαδικασία θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το PSI. «Αν δημιουργηθεί οποιαδήποτε κρίση μέχρι τότε, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να εκλεγεί από την ΚΟ και να πάμε σε κανονικές διαδικασίες μετά το Εθνικό Συμβούλιο», προσέθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα