Τσουχτερό κρύο και χιόνια στα ορεινά

Οι χαμηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ο ισχυρός παγετός το πρωί στα βόρεια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σήμερα Κυριακή 25 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά, στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Λίγα χιόνια αναμένονται στην Πάρνηθα.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην

Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από -3 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη Χαλκιδική με χιονόνερο και πρόσκαιρα λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στα ανατολικά βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και στο Ιόνιο και στα παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Όμως στα βόρεια θα έχουν παροδικό χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα ενισχυθούν τοπικά στα 7 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο στα 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά και τα βορειότερα ημιορεινά. Από το απόγευμα στα νότια πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Από το απόγευμα στα δυτικά τμήματα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικότερα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα είναι στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα