Τσίπρας: Το περίφημο success story είναι disaster story (video)

17:39 9/6/2013 - Πηγή: NewsBomb

«Κοινοβουλευτικό λιποτάκτη» χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ επίσης τον κατηγόρησε για «ψέματα στους διαρκείς μονολόγους του», για «υποταγή στη Μέρκελ» και για «φλερτ με την ακροδεξιά».


«Στους ακροδεξιούς μονολόγους τους ο κ. Σαμαράς

θριαμβεύει, τον διάλογο όμως τον φοβάται, τον φοβάται όσο τίποτα άλλο, ίσως γιατί το περίφημο success story είναι disaster story», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν του φτάνει το γεγονός ότι είναι κοινοβουλευτικός λιποτάκτης, λέει και ψέματα στους διαρκείς μονολόγους του, εκεί που χωρίς αντίπαλο βγάζει τη χώρα από την κρίση και συκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας όμως κάθε φορά υποταγή στην κ. Μέρκελ και επιβεβαιώνοντας τον απροκάλυπτο φλερτ του με την ακροδεξιά», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαντώντας στις σημερινές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «ποτέ η Δεξιά παράταξη, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δεν παρουσίασε τέτοια κατάντια. Ποτέ άλλοτε δεν φλέρταρε τόσο απροκάλυπτα με την ακροδεξιά», ενώ σημείωσε ότι η ομιλία του πρωθυπουργού σήμερα το αποδεικνύει.

«Η πραγματική επιτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι ανεργία 30%, απολύσεις γιατρών, καθηγητών, υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ύφεση πάνω από 5%, πτώση 12% στις επενδύσεις, μείωση 2,6% στις εξαγωγές, μπαράζ δημοσιευμάτων απαισιοδοξίας και όχι αισιοδοξίας στον ξένο τύπο. Αν αυτά είναι επιτυχίες κυβέρνησης, τότε όντως ήταν τέτοιο το χτύπημα από τα στοιχεία των εκθέσεων της Κομισιόν και του ΔΝΤ, που ο κύριος πρωθυπουργός έχει χάσει τη λογική του».

Στο υπόλοιπο μέρος της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην αυτοδιάλυση του ΣΥΝ και στην μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, λέγοντας ότι με τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ κλείνει ένας μεγάλος ιστορικός κύκλος, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει και ένας άλλος, καθώς η αυτοδιάλυση του ΣΥΝ, είναι ένα σημαντικό και συμβολικά και ουσιαστικά, βήμα στη πορεία για τη συγκρότηση του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα