Τους έπιασαν με 400 κιλά χασίς

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο Ριάχοβο Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο Έλληνες, ηλικίας 25 και 21 ετών, με τις κατηγορίες της εισαγωγής στη χώρα μας και εμπορίας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Β΄ Δελβινακίου και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.)

Ειδικότερα,

χθες το μεσημέρι στο Ριάχοβο Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες, με οδηγό τον 25χρονο, στο οποίο βρέθηκαν 128 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 138.715 γραμμαρίων. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 21χρονος, προπορεύονταν του οχήματος του 25χρονου, προκειμένου να καθορίζει το ακολουθητέο δρομολόγιο και να επιτηρεί παράλληλα τη διαδρομή για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, ενώ τα ναρκωτικά προορίζονταν για την Αθήνα.

Στη συνέχεια των ερευνών εντοπίστηκε υπαίθριος χώρος αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα) στις Πηγές Γκρούτσας στην Ιερομνήμη Ιωαννίνων, από όπου οι δύο δράστες είχαν παραλάβει τα ναρκωτικά. Εκεί, βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε θάμνους και χόρτα, άλλα 160 δέματα με κάνναβη, βάρους 263.435 γραμμαρίων. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξακριβώθηκε επιπρόσθετα ότι το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά, είναι καταχωρημένο από τις Γερμανικές Αρχές ως κλεμμένο. Συνολικά, κατασχέθηκαν:

ποσότητα κάνναβης, βάρους 402 κιλών και 150 γραμμαρίων.τα δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία συνεχίζεται, διερευνάται το εύρος της εγκληματικής συμπεριφοράς των εμπλεκομένων και η τυχόν συμμετοχή και άλλων προσώπων. Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2012, οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, έχουν συλλάβει 304 άτομα σε 223 υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών. Στις υποθέσεις αυτές έχουν κατασχεθεί 8 τόνοι και περίπου 116 κιλά κάνναβης, 4 κιλά και 400 περίπου γραμμάρια ηρωίνης, 195 δενδρύλλια κάνναβης, 110 γραμμάρια κοκαΐνης καθώς και ποσότητες άλλων ναρκωτικών ουσιών. Επίσης, έχουν κατασχεθεί στις ίδιες υποθέσεις δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov , μία χειροβομβίδα, πιστόλι, δύο κυνηγετικά όπλα και 54 οχήματα. Οι αστυνομικοί έλεγχοι και οι έρευνες σχετικά με υποθέσεις ναρκωτικών θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα