Τουρκο-σκοπιανή οικονομική συμμαχία

Το ρόλο της πύλης προς την Ευρώπη φιλοδοξούν να παίξουν τα Σκόπια για τα τουρκικά προϊόντα.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, μιλώντας στο Εμπορικό και Επενδυτικό Φόρουμ ΠΓΔΜ-Τουρκίας, είπε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να ενισχύσει τους φιλικούς δεσμούς με την Τουρκία τόσο στην οικονομία όσο και σε άλλους τομείς των διμερών σχέσεων.

Υποστήριξε ότι η ΠΓΔΜ

παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα για τους ξένους επενδυτές και στη συνέχεια παρότρυνε περισσότερες τουρκικές επιχειρήσεις να επωφεληθούν των πλεονεκτημάτων αυτών.

Στο πλαίσιο της εξαήμερης περιοδείας του στην Τουρκία, ο κ. Γκρούεφσκι θα συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Οι σταθμοί του είναι η Κωνσταντινούπολη, η Προύσα (όπου πραγματοποιείται το φόρουμ), η Καισάρεια, το Ικόνιο, η Γκαζιαντέπ και η Σμύρνη, με σκοπό την προσέλκυση τουρκικών επενδύσεων.

Ο κ. Γκρούεφσκι συνοδεύεται από εννέα υπουργούς της κυβέρνησής του, ενώ αναμένεται να συναντηθεί και με τον ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι κλάδοι στους οποίους στοχεύει η ΠΓΔΜ για τουρκικές επενδύσεις είναι η παραγωγή εξαρτημάτων αυτοκινήτων, οι τηλεπικοινωνίες, η γεωργία, η φαρμακοβιομηχανία, η ενέργεια και οι ανανεώσιμες πηγές, καθώς και ο τουριστικός και κατασκευαστικός τομέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα