Το σημερινό υπουργικό συμβούλιο στις εφημερίδες

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι η δοκιμασία της κυβέρνησης στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, η διαφοροποίηση της ΝΔ από την κυβέρνηση με πρόσχημα τις επικουρικές συντάξεις, η πορεία της οικονομίας και το πόθεν έσχες των βουλευτών.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Εσχες» χωρίς «Πόθεν»!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πώς και από πού αποκτήθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία των 300 της Βουλής; Πρόκειται για ένα ερώτημα το οποίο και αυτή τη χρονιά θα είναι αναπάντητο ανοίγοντας ακόμη περισσότερο το χάσμα μεταξύ του λαού και των εκπροσώπων του. Το μόνο που επί της ουσίας μάθαμε χθες ήταν το «έσχες» και όχι το «πόθεν», γεγονός που τείνει να γίνει έως και αδιάφορο...".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εγκλημάτησαν σε βάρος της χώρας ο Γιωργάκης και οι... κηπουροί του που είχε στην κυβέρνηση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την ολοκληρωτική ευθύνη για το εθνικό έγκλημα της μνημονιακής αφαίμαξης των Ελλήνων αποδίδει στον Γιώργο Παπανδρέου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συντηρώντας τους πιο σκληρούς τόνους στην επίθεσή του εναντίον του πρώην ενοίκου του Μαξίμου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αυτοί έχουν τα λεφτά!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μόνο στο «έσχες» περιορίστηκε (δυστυχώς!) για άλλη μια χρονιά η Βουλή, καθώς η δημοσιοποίηση των δηλώσεων του 2009 άφησε αναπάντητα (και μάλιστα σε μία περίοδο εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας) τα ερωτήματα για το πως αποκτήθηκε η περιουσία των πολιτικών, πολλοί εκ των οποίων εμφανίζονται με ακίνητα και τεράστιες καταθέσεις!".

ΕΘΝΟΣ: "Παιχνίδια Σαμαρά με την κυβέρνηση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιχείρηση διαφοροποίησης από την κυβέρνηση με πρόσχημα τις επικουρικές συντάξεις προωθεί η ΝΔ. Η τορπίλη στον πρωθυπουργό στοχεύει στη διαμόρφωση κατάλληλου κλίματος για πρόωρη αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο θρυλικός Παύλος Μελάς και η «Αόρατη» Αρχή της Ομάδας Ε".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "όπως είδαμε και στην πρώτη ενότητα αυτής της έρευνας, μετά την συντριβή του ελληνικού στρατού στον σύντομο πόλεμο του 1897, στους κόλπους της Εθνικής Εταιρείας (Ε.Ε.) δημιουργήθηκε μια πρωτοφανής εσωστρέφεια και μια απαισιοδοξία για το μέλλον της χώρας και για το «μείζον ζήτημα» της απελευθέρωσης των «σκλάβων αδελφών»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σε κάθε 100 ευρώ χάνουμε τα 20".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με πολεμική καταστροφή -απώλειες 20 στα 100 ευρώ και 1 στις 4 θέσεις εργασίας- παρομοιάζεται πλέον η ελληνική οικονομία. Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε συνέδριο της ΟΚΕ, υπολόγισε στο 20% την ύφεση (σωρευτικά την πενταετία 2008-12) και περιέγραψε «ισπανικά ποσοστά ανεργίας» (25%)".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ηχηρό «όχι» από Σαμαρά στις νέες μειώσεις συντάξεων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι υπουργοί της Ν.Δ. δεν θα στηρίξουν το νέο μαχαίρι στις επικουρικές, ενώ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο".

ΕΣΤΙΑ: "Μον

Keywords
Τυχαία Θέματα