Το ποιο άχρωμο , άνευρο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ


Πολλοί σύνεδροι με τους παραπάνω όρους χαρακτήρισαν το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Του Κώστα Τζεβελέκου

Η πρώτη διαπίστωση ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει αλλάξει τίποτα ήταν από τη χθεσινή ημέρα Ενώ η Εθνική Συνδιάσκεψη έπρεπε να είχε ξεκινήσει στις 11: 00 το πρωί άρχισε στις 14:00 με αποτέλεσμα πολλοί σύνεδροι να έχουν αγανακτήσει.

Η προβοκάτσια που έγινε στον κ. Βενιζέλο

με το γιαούρτι που του πέταξε ένα μέλος στο ΠΑΣΟΚ ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Η ομιλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου χειροκροτήθηκε όχι έντονα ,αλλά χειροκροτήθηκε. Ρωτήσαμε έναν σύνεδρο γιατί τον χειροκρότησε και εάν συμφωνεί με αυτά που έλεγε και μας απάντησε χαρακτηριστικά: “ Πρώτον τον χειροκρότησα ως έναν τελευταίο χαιρετισμό γιατί ο πατέρας του ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν καταλάβατε και εσείς ότι ενώ ο κόσμος καίγεται ο Γιώργος είναι στο κόσμο του”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του επιτελείου του Ευάγγελου Βενιζέλου που θεωρείται φαβορί να είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχουν εκπλαγεί από την στήριξη που δηλώνουν τα περισσότερα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου στην υποψηφιότητα του.

Δηλαδή;

Οι περισσότεροι είτε περνούν από το γραφεί του ,είτε συζητούν με τον ίδιο και του δηλώνουν τη πρόθεση τους να τον υπερψηφίσουν.

Μάλιστα κάποιοι από αυτούς πριν από λίγο καιρό δεν ήθελαν ούτε να τον δουν , ούτε να τον ακούσουν.

Η προσπάθεια των δύο μπατζανάκηδων ( Καρχιμάκη – Παπουτσή) προκειμένου ο δεύτερος να έχει κάποια τύχη μας έλεγαν πολλοί σύνεδροι σήμερα ότι θα πέσει στο κενό . Οι περισσότεροι έχουν ενταχθεί με την υποψηφιότητα Βενιζέλου.

Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου μετά τα χθεσινά γεγονότα θα είναι κλειστή. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο κ. Παπουτσή δεν θα λάβει τους απαραίτητους ψήφους ώστε να είναι αντίπαλος του κ. Βενιζέλου.

Έτσι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να εκλεγεί από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και όχι από κάλπες όπως ορίζει το καταστατικό, με τα στελέχη όμως που είναι κοντά στον κ. Βενιζέλο να απορρίπτουν αυτό το ενδεχόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα