Το πιο μεγάλο όπλο οι 153!

Έτριβαν τα χέρια τους αργά χθες τη νύχτα μετά την ψηφοφορία στη βουλή, οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Στουρνάρας για τους 153 ΜΟΝΟ που ψήφισαν κατά της πρότασης μομφής της κυβέρνησης. Γιατί είχαν λιγοστέψει

τα στηρίγματα της κυβέρνησης κατά δύο ψήφους, λόγω Τζάκρη και Νικήτα Κακλαμάνη!


Με ένα λαμπερό χαμόγελο, πανευτυχής εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους καθώς έφευγε για το σπίτι του, δηλώνοντας μες στην καλή χαρά, «εκλογές το 2016».

Για όσους κοντόφθαλμα βλέπουν τα πράγματα, η κυβέρνηση πρέπει να ανησυχεί τώρα γιατί μειώνονται οι βουλευτές που τη στηρίζουν και από τον «κουβά» των ανεξάρτητων δεν φαίνεται ούτε ένας από αυτούς (και είναι ήδη 13) να τη στηρίζει στα σκληρά μέτρα που έρχονται.

Τότε πώς εξηγείται η χαρά του πρωθυπουργού και του επιτελείου του για τους χθεσινούς μόνο 153 ψήφους;

Το σκεπτικό έμπειρων πολιτικών με τους οποίους συνομιλούσα σήμερα το πρωί και οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τις «εσωτερικές» συζητήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου (γιατί συχνά συμμετέχουν σ' αυτές) είναι απλό και απόλυτα λογικό:

«Τώρα ο Σαμαράς θα πάει να κουβεντιάσει με την τρόικα έχοντας στα χέρια του το μέγιστο όπλο των 3 μόνο βουλευτών (γιατί στους 150 ψήφους «καίγεται») που τον στηρίζουν. Άρα μπορεί να πει στους τροϊκανούς: μη με πιέζετε, μη μου ζητάτε νέα σκληρά μέτρα, γιατί οποιαδήποτε στιγμή μόνο με τρεις βουλευτές στήριγμα, τρεις που μου δίνουν μια οριακή πλειοψηφία, μπορεί ένα νομοσχέδιο να μην περάσει, το πολιτικό ατύχημα να είναι γεγονός και άρα να πέσει η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές».

Και το μόνο που δεν θέλει η τρόικα είναι εκλογές στην Ελλάδα, που σίγουρα σημαίνουν παρατεταμένη ακυβερνησία.

Γι' αυτό από χθες τρίβουν τα χέρια τους από χαρά οι Σαμαράς και Σία. Γιατί ξαφνικά απέκτησαν ένα σημαντικό όπλο για τις διαπραγματεύσεις των επόμενων ημερών με τους σκληρούς τροϊκανούς.

Και αυτό ίσως είναι το πιο σημαντικό δώρο που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με την κατάθεση της πρότασης μομφής.

Keywords
Τυχαία Θέματα