Το φορολογικό στα πρωτοσέλιδα

Οι αναμενόμενες αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο, η επαναγορά των ελληνικών ομολόγων, η αύξηση της φτώχειας στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη σύμφωνα με έκθεση της Eurostat είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Θεαματική η άνοδος του Χρηματιστηρίου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την εκτόνωση σύσσωμου του τραπεζικού κλάδου προκάλεσε η ανακοίνωση των όρων της επαναγοράς των ομολόγων από

τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Οι «αμφιβολίες» για τα βάρη που θα προκαλέσει η συμφωνία με στόχο την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, σε όσους θα συμμετέχουν στη διαδικασία, είχε αποτυπωθεί εντονότατα στο ταμπλό την προηγούμενη εβδομάδα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αγωνία για 3.400.000 νεόπτωχους!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "παραμονές του 2013, ο κυνισμός των δανειστών... σωτήρων μας χτυπάει «κόκκινο», όπως άλλωστε και η υπομονή των λαών του φτωχού ευρωπαϊκού Νότου, που πασχίζουν να ανακτήσουν την εθνική τους υπερηφάνεια όντας υπόδουλοι στη νέα οικονομική τάξη πραγμάτων. Κι όσο κι αν επιμένουν κάποιοι να ομιλούν τη γλώσσα των ψεύτικων αριθμών και να ξεχνούν τους πολίτες, η σκληρή πραγματικότητα είναι αυτή που για ακόμη μία φορά «μιλά» στη δική της ποσοστιαία διάλεκτο".

ΕΘΝΟΣ: "Φοροπληξία στην κυβέρνηση για το 45%".

Η εφημερίδα σημειώνει "τρόπους να αρθεί το αδιέξοδο με το φορολογικό αναζητεί η κυβέρνηση μετά τη θύελλα που προκάλεσε η ρύθμιση που προέβλεπε φόρο 45% στα εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ. Εξετάζονται αλλαγές στη φορολογική κλίμακα με βάση το αρχικό σχέδιο. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πεδίο μάχης το Αιγαίο με... λάφυρα πετρέλαιο και όσμιο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τεράστια κοιτάσματα "μαύρου χρυσού" έξω από τη Θάσο σύμφωνα με απόρρητα αμερικανικά έγγραφα, ενώ μόνο "ατύχημα" δεν ήταν η κρίση στα Ίμια. Το "ανοιχτό" θέμα της ελληνικής ΑΟΖ έρχεται και πάλι στο προσκήνιο από τις κυβερνήσεις Τουρκίας και Αλβανίας, μαζί και με την μουσουλμανική φονταμενταλιστική κυβέρνηση της Αιγύπτου. Απομακρύνεται το μη αναγκαίο προσωπικό του ΟΗΕ από τη Συρία, πιο κοντά σε μια πολεμική σύρραξη στην Ανατολική Μεσόγειο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "350.000 ραβασάκια για το χαράτσι της ΔΕΗ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η εφορία καλεί στο ταμείο όσους χρωστούν από το 2011. Εντός 15 ημερών οι οφειλέτες πρέπει να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ή να προχωρήσουν σε διακανονισμό με δόσεις, διαφορετικά απειλούνται με κατασχέσεις κινητών ή ακίνητων περιουσιακών στοιχείων. Όσοι καλούνται από λάθος να πληρώσουν το "χαράτσι Βενιζέλου" πρέπει να γνωστοποιήσουν στην εφορία τον πραγματικό ιδιοκτήτη του ακινήτου".

ΕΣΤΙΑ: "Παραλογισμοί με τους φόρους".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "είναι ομολογουμένως απίστευτα τα σενάρια περί αυξήσεως των συντελεστών φορολογίας που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες. ως γνωστόν η ΝΔ κατηγορούσε δριμύτατα την Κυβέρνηση Παπανδρέου για τις ανελέητες φορολογικές επιδρ

Keywords
Τυχαία Θέματα