Το αντίο του Μάρκου Μουζάκη στους αναγνώστες

Η κορυφαία (παρα) πολιτική στήλη στον Ελληνικό τύπο...

Ούτε σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνοντας έτσι την χθεσινή είδηση για την αποχώρηση του Μάρκου Μουζάκη από το Παρόν.

Ακολουθεί το κείμενο της τελευταίας στήλης που δε δημοσιεύτηκε ποτέ και ο νοών νοείτω.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ

** Πορτρέτα του Τσε Γκεβάρα λοιπόν κοσμούν το γραφείο του... κυρ Σταύρου (Ψυχάρη), ο οποίος έχει αρχινήσει την επανάστασή του ενάντια σε... τρόικα,

«κουκουλοφόρους» της κι όποιον άλλο τολμήσει να θέσει εν αμφιβόλω τις κοινωνικές και πατριωτικές εξάρσεις του!

** Ιδού λοιπόν οι νέοι «Αγανακτισμένοι»! Δεν ξέρω αν σε αυτή του την εμπνευσμένη «μεγάλη πορεία» (!) τον ακολουθούν ο Μπόμπολας, ο Σωκράτης και τα... άλλα παιδιά, προκειμένου να αποτινάξουμε τα δεσμά της τρόικας, ξέρω όμως πως έχει και η υποκρισία τα όριά της!

** Ποιος, αδέρφια, δεν θυμάται τις μάχες που δώσανε ούλοι αυτοί για να περάσει και να στεριώσει το πρώτο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, οι κατεδαφίσεις των εργασιακών δικαιωμάτων, αυτός ο ατέλειωτος μεσαίωνας, αυτές οι κατοχικές επιδρομές;

** Ποιος δε θυμάται τη στήριξη που πρόσφεραν στην κυβέρνηση του ΓΑΠ και στα διάφορα άθλια καρακόλια της, σε μια πρωτοφανή επιχείρηση λοβοτομής του λαού;

** Τώρα, που φοβούνται πως θα θιγούν κάποια απ' τα προνόμια που το υπάκουο σε αυτούς κράτος (διαχρονικά) τους πρόσφερε γενναιόδωρα, στα πλαίσια μιας πρωτόγνωρης σχέσης διαπλοκής, τώρα βούτηξαν τα όπλα και πήρανε τα βουνά!

** Δεν θέλουν, λέει, τους επίτροπους στις τράπεζες, καθότι φοβούνται πως θα ελέγχουν τα θαλασσοδάνεια που έχουν συνηθίσει να παίρνουν οι ομοτράπεζοι της διαπλοκής και –άκουσον, άκουσον!- θα ελέγξουν και όσα έχουν δοθεί σε αυτό το ατέλειωτο πάρτι που είχε στηθεί επί χρόνια!

** Να το ξεκαθαρίσουμε. Από θέση αρχής είμαστε σφόδρα ενάντια σε αυτή τη νέα μορφή κατοχής, ενάντια σε αυτό τον εσμό των «μπαστάκων» οι οποίοι ουσιαστικά θα κυβερνούν. ΔΕΝ τους θέλουμε τους νέους ανθύπατους, ΔΕΝ τους ανεχόμαστε, να πάνε από κει που ήρθαν!

** Αλλά εμείς, αυτή η δημοσιογραφική έπαλξη, ήμασταν εξαρχής απέναντι στα μνημόνια της κατοχής και εξαθλίωσης. Όταν αυτοί οι κύριοι και τα ΜΜΕ που ελέγχουν λειτουργούσαν ως Δούρειοι Ίπποι για να περάσουν, όταν χειραγωγούσαν, όταν προβοκάριζαν κάθε κινητοποίηση, κάθε «αντιφρονούντα» στην παράδοση της χώρας, στον εξανδραποδισμό του περήφανου λαού της.

** Ποια λοιπόν σχέση μπορεί να έχει το δικό μας «ΟΧΙ» στους μπάστακες με τις δικές τους υποκριτικές κραυγές;

** Να με συγχωρήσουν κάποια λεβεντόπαιδα «πρόθυμα» της συγκυβέρνησης, αλλά άμα τις πάνε τις ιδιωτικοποιήσεις με τον τρόπο που προγραμματίζουν, δηλαδή ξεπουλήματα της συμφοράς (με το αζημίωτο;) βλέπω αναπόφευκτα «γουνάκια»!

** Αυτοί είναι το βαθύ κράτος που σκούζει για να διασώσει τα χρυσοφόρα διαπλεκόμενα προνόμιά του...

** Δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τον αντιστεκόμενο πολίτη!

** Χα! Για περίπου 1200 στελέχη (για την στελέχωση της ΚΟΕΣ) ξεκίνησαν, μα στο δρόμο χαμήλωσαν τον πήχη κ

Keywords
Τυχαία Θέματα