Το άλογο έσωσε τον 18χρονο στον Όλυμπο

Ο 18χρονος κτηνοτρόφος βρέθηκε και χθες στην περιοχή του Ολύμπου, καβάλα στο άλογό του, αναζητώντας μαζί με το θείο και τον ξάδερφό του τα υπόλοιπα άλογα της οικογένειάς του. Λόγω της βροχόπτωσης και της πυκνής ομίχλης κάποια στιγμή ο νεαρός κτηνοτρόφος που είχε απομακρυνθεί από τους άλλους δύο άνδρες έχασε τον προσανατολισμό του.

Τότε, γύρω στις 5 χθες το απόγευμα επικοινώνησε με το κινητό με τους δικούς του ενημερώνοντάς τους για την περιπέτειά του και ότι το κινητό θα έσβηνε από μπαταρία.

Η Αστυνομία και η ΕΜΑΚ

ενημερώθηκαν στις 8 χθες το βράδυ ότι αγνοείται ο 18χρονος στον Όλυμπο. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, το Στρατό την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και ξεκίνησε ολονύκτια επιχείρηση για τον εντοπισμό του νεαρού κτηνοτρόφου. Η επιχείρηση διήρκησε μέχρι τις 3 σήμερα το πρωί αλλά η ολονύκτια έρευνα απέβη άκαρπη εξαιτίας και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο μυθικό βουνό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 18χρονος που πέρασε τη νύχτα με το άλογό του στον Όλυμπο, κοιμήθηκε κάτω από το χιόνι.

Στις 7 σήμερα το πρωί ξεκίνησε η νέα επιχείρηση στον Όλυμπο, στην οποία συμμετείχαν 9 άνδρες της ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, ομάδα ασφαλείας, στρατιώτες και 15 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι έρευνες ήταν δύσκολες λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας και της χιονόπτωσης στον Όλυμπο. Μετά από ένα τρίωρο περίπου, στις 9.55 π.μ. εντοπίστηκε ο 18χρονος κτηνοτρόφος, σώος καβάλα στο άλογό του στην περιοχή Μπάρα, κάτω από τον Άγιο Αντώνιο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο νεαρός δεν αντιλήφθηκε τα σωστικά συνεργεία, αλλά τέλος στην περιπέτειά του έδωσε το άλογό του που κατάλαβε τους άνδρες της ΕΜΑΚ και γύρισε προς την πλευρά τους.

Στη συνέχεια τα σωστικά συνεργεία μετέφεραν τον 18χρονο κτηνοτρόφο -μαζί και το άλογό του- στο ΚΕΟΑΧ, όπου τον περίμενε ασθενοφόρο και στις 12.12 μ.μ. τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, όπου αποφασίστηκε η διακομιδή του για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Πηγή: larissanet.gr

Διαβάστε επίσης:

Όλυμπος: Βρέθηκε ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος

Αγνοείται 18χρονος κτηνοτρόφος στον Όλυμπο

Keywords
Τυχαία Θέματα