Τις επόμενες μέρες οι εξελίξεις για Alpha Bank – Eurobank

Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI και την ανακοίνωση των λεπτομερειών της, τοποθετούνται οι εξελίξεις που αφορούν την πορεία συγχώνευσης των τραπεζών Alpha Bank και Eurobank.

Από τo προγραμματισμένο από καιρό διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank

που συνεδρίασε σήμερα δεν προέκυψαν περαιτέρω νέα στοιχεία και στελέχη της τράπεζας παραπέμπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην χθεσινή της ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «η Τράπεζα (Alpha Bank) προτίθεται να αναμείνει την οριστικοποίηση των όρων του PSI, οι επιπτώσεις του οποίου εκτιμάται ότι θα είναι δυσανάλογες επί των μεγεθών των συγχωνευομένων τραπεζών, ώστε να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για την ενημέρωση των μετόχων της και τη λήψη αποφάσεως».

Από την πλευρά η Eurobank, όπως επισημαίνεται σε χθεσινή της ανακοίνωση «η ολοκλήρωση της συγχώνευσης των δύο τραπεζών που αποφάσισαν οι Γενικές Συνελεύσεις της 15ης Νοεμβρίου 2011 είχε μόνη αίρεση τη λήψη των αδειών των αρμόδιων ελληνικών αρχών. Όλες οι απαραίτητες άδειες έχουν ήδη ληφθεί και απομένει μόνο η τελική τυπική φάση της υπογραφής συμβολαιογραφικής πράξης και οι συναφείς διαδικαστικές διατυπώσεις και τυπικές εγκρίσεις».

Σημειώνεται ότι οι γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών έχουν εγκρίνει την μεταξύ τους συγχώνευση ενώ την περασμένη εβδομάδα η συγχώνευση πήρε το πράσινο φώς και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα