Τι καιρό θα κάνει στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένεται ότι μετά από αρκετές ημέρες ηλιοφάνειας, θα σημειωθούν βροχοπτώσεις αλλά και χιονοπτώσεις στα ψηλότερα ορεινά.

Σε ότι αφορά την θερμοκρασία αυτή αναμένεται να υποχωρήσει και να πέσει λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Πάντως την Τρίτη και Τετάρτη, δηλαδή παραμονή και πρωτοχρονιά δεν αναμένονται βροχοπτώσεις με την θερμοκρασία να σημειώνει ξανά μικρή άνοδο για να κινηθεί στα κανονικά για την εποχή.

Αναλυτικά ο καιρός:

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να σημειωθεί χιονόπτωση κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο αλλά από την Κυριακή αναμένεται πτώση. Τρίτη και Τετάρτη η θερμοκρασία να ανέβει στα κανονικά για την εποχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα