Θράκη: Παιδιά μειονότητας έμειναν...εκτός νηπιαγωγείου

Εικοσιδύο Τουρκόφωνοι από τον Εχίνο της Ξάνθης οι οποίοι συνειδητά δεν έγραψαν τα παιδιά τους στο κρατικό νηπιαγωγείο που διδάσκει στα ελληνικά, όταν υπέβαλαν αίτημα εγγραφής των παιδιών τους στο δημοτικό μειονοτικό σχολείο του Εχίνου, ενημερώθηκαν πως η εγγραφή δεν μπορεί να γίνει επειδή δεν υπάρχει πιστοποιητικό φοίτησης νηπιαγωγείου.

Όπως διαβάζουμε στο «Προξενείο Στόπ», παρά το ότι στην περιοχή της Κομοτηνής παρόμοια θέματα λύθηκαν με την επέμβαση των βουλευτών, στο χωριό Εχίνος της Ξάνθης το θέμα παραμένει και η εγγραφή των παιδιών δεν γίνεται.

Ο διευθυντής

του δημοτικού σχολείου, λαμβάνοντας υπόψη την ψυχολογική κατάσταση των μαθητών, παρά τις εγκυκλίους από τον συντονιστή και το ότι δεν εγγράφηκαν τα παιδιά, επέτρεψε να μπούνε στις τάξεις.

Σχετικά με το θέμα ο διευθυντής του σχολείου δηλώνει τα εξής: «Εγώ πιστεύω πως έπραξα το σωστό για τα παιδιά, για το σχολείο, και για την αρμονική και χωρίς προβλήματα εκπαιδευτική διαδικασία. Στον Εχίνο αυτή τη στιγμή δίνεται ένας αγώνας. Είναι ο αγώνας των γονέων των μαθητών. Ο κόσμος μας στηρίζει το σχολείο του. Διότι λένε πως ¨το σχολείο είναι δικό μας, το κτίριο είναι δικό μας και οι μαθητές είναι δικοί μας¨. Εμείς ως διοίκηση του σχολείου και ταυτόχρονα ως κάποιοι που ζουν σε αυτό το χωριό. ζητάμε και προσμένουμε το θέμα αυτό να λυθεί το συντομότερο δυνατό».

Keywords
Τυχαία Θέματα