Τα ξένα Μέσα για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Το ένα μετά το άλλο, τα ξένα μέσα ενημέρωσης, με ανταποκρίσεις τους μεταδίδουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο απέτυχε να εκλέξει νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρώτο γύρο της Τετάρτης. Απομένουν άλλες δύο ψηφοφορίες, προτού η κυβέρνηση αποτύχει και καταλήξει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών», αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, επικαλούμενο το Associated Press.

Το

γαλλικό πρακτορείο, μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως «η κυβέρνηση επέσπευσε τη συγκεκριμένη διαδικασία, λόγω των εύθραυστων διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Αλλά το στοίχημα, να ξορκίσει την πολιτική αβεβαιότητα, ίσως να μην το κερδίσει, δεδομένης της μικρής πλειοψηφίας της στη Βουλή».

H Deutsche Welle σχολιάζει την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να κερδίσει μεγαλύτερο μέρος ανεξάρτητων βουλευτών στην υπερψήφιση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρου Δήμα και επικαλείται μία δήλωση του πρωθυπουργού πως, εάν η εκλογή του δεν επιτευχθεί, έστω στην τρίτη ψηφοφορία, «θα μπορούσαν να υπάρξουν μοιραίες, αρνητικές εξελίξεις για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας».

Το γερμανικό δίκτυο προσθέτει πως «Αν το, αντίθετο με τα μέτρα λιτότητας, κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ νικήσει σε πρόωρες εκλογές οι οποίες θα προκηρυχθούν στις 29 Δεκεμβρίου, η κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχθεί, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, σε "ελληνική τραγωδία".

Keywords
Τυχαία Θέματα