Τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

11:15 7/9/2012 - Πηγή: NewsBomb

Τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι: η βαθιά ύφεση στην οικονομία επιταχύνει την άνοδο της ανεργίας,δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και ακινήτων σε όσους ενέχονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και η ΕΚΤ άνοιξε τον δρόμο για την αγορά απεριόριστων κρατικών ομολόγων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρυθμίσεις δανείων για 44.000 ενστόλους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ρυθμίζονται τα δάνεια 44.000 ενστόλων με ευνοϊκούς όρους από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σε μια κρίσιμη συγκυρία, όπου αναμένεται η λήψη αποφάσεων από την κυβέρνηση και την τρόικα για το ύψος των περικοπών στα μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων, η τράπεζα ανακοίνωσε χθες ένα νέο πρόγραμμα που αφορά στο ένστολο και πολιτικό προσωπικό των ΓΕΝ, ΓΕΣ, ΓΕΑ της ΕΛ.ΑΣ. της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Δεσμεύουν λογαριασμούς και όλα τα περιουσιακά στοιχεία σε όσους χρωστάνε στην εφορία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και ακινήτων 121 φυσικών προσώπων και εταιριών που ενέχονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "1.000 άνεργοι την ημέρα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εφιαλτικά στοιχεία για το δράμα που βιώνει η χώρα. Μία... πόλη (1.216.420!) όσο η Θεσσαλονίκη χωρίς δουλειά. 50% μειώθηκαν τα εισοδήματα, στα... επίπεδα του 1978 η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών".

ΕΘΝΟΣ: "Χτύπημα στην καρδιά των κερδοσκόπων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με μια κρίσιμης σημασίας απόφαση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άνοιξε τον δρόμο για την αγορά απεριόριστων κρατικών ομολόγων διάρκειας μέχρι και τριών ετών. Στόχος είναι η στήριξη του ευρώ και ο τερματισμός της κρίσης χρέους.Τα περιθώρια δράσης των κερδοσκόπων περιορίζονται ασφυκτικά".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι ομογενείς εξαγοράζουν όλο το χρέος της Ελλάδας!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο πρόεδορς της οργάνωσης "End National Debt" Μανώλης Λαμπράκης δηλώνει:"δεν ψάχνουμε για χρήματα. Χρήματα έχουν συλληφθεί, είναι ήδη διαθέσιμα. Η οργάνωσή μας ονομάζεται "End National Debt" που σημαίνει να τελειώσουμε το Εθνικό Δημόσιο χρέος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρώτο βήμα για τη σωτηρία του ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορεί να αγοράζει χρέος χωρών της ευρωζώνης κατόπιν αιτήματός τους. Πρώτη ήττα της Γερμανίας, η οποία πήρε ως αντάλλαγμα τη δημοσιονομική πειθαρχία."

ΕΣΤΙΑ: "Δημευτικός φόρος περιουσίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όπως εγνώσθη, από το 2013 η Κυβέρνησις θα συνενώση το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας με το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών που συνεισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Στην θέση τους θα ισχύση ένας ενιαίος φόρος ακινήτων, από τον οποίο προσδοκάται ότι το δημόσιο θα εισπράττει περί τα 3 δισ.ευρώ ετησίως, δηλαδή όσο αποδίδουν οι δύο φόροι και σήμερα".

Η ΑΥΓΗ: "Χώρα ανέργων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με 24,4% ανεργία τον Ιούνιο η Ελλάδα έφτα

Keywords
Τυχαία Θέματα