Τα ένοχα... πλοκάμια του Λενού «πνίγουν» την ΕΦΙΠ

Στο υπουργείο πολιτισμού και το υφυπουργείο αθλητισμού, μήπως έχουν συγκεκριμένους... λόγους για τους οποίους δεν τολμούν να ακουμπήσουν το σκοτεινό…

«Βλέπε, άκου, σώπα...». Αυτή είναι η βασική αρχή, ο κώδικας σιωπής που επικρατεί στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στον αθλητισμό. Το status quo έχει απλώσει τα πλοκάμια του και έχει

ριζώσει. Τίποτα δεν αλλάζει και τίποτα δεν εκσυγχρονίζεται.

Αντιθέτως οι έχοντες «βύσμα» και γνωριμίες παραμένουν στις θέσεις τους πουλώντας «αέρα κοπανιστό» και κρατώντας βαρύγδουπους τίτλους.

-Τι επαγγέλλεστε παρακαλώ;

-Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος!

-Δηλαδή;

-Τι δηλαδή; Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Παίρνεις... δηλαδή, ένα τίτλο από το πουθενά για να μπορείς να κάνεις τη ντόλτσε βίτα σου σε κοσμικές εμφανίσεις και παράλληλα να «τακτοποιείς» και τις υπόλοιπες επαγγελματικές σου δραστηριότητες.

Και το κράτος τι κάνει; Δεν ενδιαφέρεται να μάθει ποιοι είναι όλοι αυτοί οι κύριοι που διαχειρίζονται κατά το δοκούν τις αξίες του αθλητισμού;

«Μα υπάρχουν τέτοιοι τύποι στο χώρο του αθλητισμού;» θα αναρωτηθείτε... Κι όμως υπάρχουν. Εβδομηντάχρονοι – τζόβενα που κυκλοφορούν με Μαζεράτι και Φεράρι που αντί για πινακίδες βάζουν απλά την επιγραφή Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος! Ποιο ψώνιο δηλαδή... πεθαίνεις!

«Ανθρωπάκια» που δεν έχουν τίποτα να επιδείξουν και το μόνο που κάνουν είναι να παραδίδουν μαθήματα καλής συμπεριφοράς και ενίοτε να επιβάλλουν και πειθαρχικές ποινές.
Άλλωστε ποιος θα τους ελέγξει;

Ποιος επιλέγει την τοποθέτηση ατόμων σε τέτοιες θέσεις και με ποια ακριβώς κριτήρια; Ποιοι και με ποια διατάγματα τους έδωσαν το δικαίωμα να αποφασίζουν την επιβολή πειθαρχικών ποινών; Ποιος τους έχρισε κριτές; Πώς και από ποιους έχουν αξιολογηθεί οι ικανότητές τους και η εμπειρία τους στο χώρο του αθλητισμού;

Ποιος στα αλήθεια ελέγχει τους... ελεγκτές;

-Υπάρχει περίπτωση να ελέγξει κανείς για ποιο λόγο η πρώτη σύζυγός σου βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι σου, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ποτέ η αιτία θανάτου; Αποκλείεται!

-Υπάρχει περίπτωση να ελέγξει κανένας εάν έχεις... φίλαθλο πνεύμα και ορέξεις προς διάσημες Ελληνίδες πορνοστάρ που διαχειρίζονται τον αγοραίο έρωτα έναντι αμοιβών που αγγίζουν τα 1.000 και πλέον ευρώ τη βραδιά;

Και μάλιστα να την έχει κλεισμένη στο διαμέρισμα στο Κολωνάκι για έξι μήνες; Αποκλείεται!

-Υπάρχει περίπτωση να ελέγξει κανείς εάν διέθετες τα απαραίτητα προσόντα για την «κατάληψη» της θέσης και πόσα πλήρωσες για να την πάρεις; Όχι βέβαια, αυτά είναι αποκυήματα φαντασίας!

-Υπάρχει περίπτωση να ενδιαφερθεί το επίσημο ελληνικό κράτος αν για παράδειγμα είσαι «συνεταιράκι» με άλλο στέλεχος ομοσπονδίας και προώθησης του Ολυμπιακού Ιδεώδους και να πουλάτε ας πούμε οικόπεδα; Ούτε μια στο εκατομμύριο!

-Υπάρχει περίπτωση να έχεις κάνει και φυλακή και να το αποκρύβεις; Να σε έχουν «μπουζουριάσει» για παράδειγμα στη Γαλλία; Αποκλείεται!

-Υπάρχει περίπτωση σε αυτές τις περίφημες επιτροπές και τις ομοσπονδίες να συζητούνται – εν κρυπτώ – υποθέσεις με «χασίσια» και «κοκαϊνες» και να μην ξέρει κανείς την κατάληξή τους; Να παραπέμπονται δηλαδή στις καλένδες; Όχι σε καμία περίπτωση. Αυτό δεν το χωράει ανθρώπινος νους.

-Υπάρχει περίπτωση κάποιος κρατικός οργανισμός ή κάποιο υπουργείο να ελέγξει πως γίνεται η επιλογή των προσώπων και πως συστήνονται τα Διοικητικά Συμβούλια σε όλα αυτά τα σωματεία, με ποιους νόμους και βάση ποίων καταστατικών; Ποτέ!

Στην Ελλάδα ζούμε αγαπητοί! Εδώ όλα απαγορεύονται και όλα επιτρέπονται. Κι αν μάλιστα είσαι λάτρης και φίλος των άθλων στο κρεβάτι -με τα απαραίτητα χαπάκια - και του πνεύματος, τότε κάνεις τα πάντα ελέω μηχανισμών.

Αλήθεια το ΣΔΟΕ πότε θα ελέγξει όλα αυτά τα περίφημα σωματεία που προάγουν τις ιδέες και τις αξίες του αθλητισμού; Μήπως όλα αυτά τα σωματεία έχουν κάποιο ακαταδίωκτο, έχουν κάποια ασυλία; Εκτός κι αν πρόκειται για κάποιο κλειστό κλαμπ «τεκτονικού τύπου» το οποίο χαίρει πολιτικής προστασίας.

Αν είναι έτσι καλό θα είναι να το γνωρίζουμε διότι διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι παρά τις όποιες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις αυτοί οι κύριοι παραμένουν στο απυρόβλητο και κανείς δεν ενδιαφέρεται να ψάξει έστω την αλήθεια των καταγγελιών.

Και κάτι τελευταίο... Στο υπουργείο πολιτισμού και το υφυπουργείο αθλητισμού, μήπως έχουν συγκεκριμένους... λόγους για τους οποίους δεν τολμούν να ακουμπήσουν το σκοτεινό παρελθόν του προέδρου της ΕΦΙΠ;

Keywords
Τυχαία Θέματα