Τα 3 νησάκια που ενοικιάζονται στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Με διαδικασίες fast track, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) «τρέχει» το πρόγραμμα αξιοποίησης ακινήτων και μέσα σε αυτό εντάσσει την ενοικίαση ακατοίκητων ελληνικών νησιών και νησίδων.

Η σχετική λίστα είναι έτοιμη και σε αυτήν περιλαμβάνονται 40 ελληνικά νησιά, τα οποία θα ενοικιαστούν σε ιδιώτες για διάστημα από 30 έως 50 έτη, προκειμένου να αξιοποιηθούν τουριστικά.Σε ότι αφορά την περιοχή μας,στην λίστα περιλαμβάνονται τα παρακάτω νησάκια στα Σύβοτα. Σύμφωνα με τα "Νέα από τα Γιάννενα και την Ηπειρο"

αυτά είναι:

Μαύρο Όρος και Άγιος Νικόλαος: το πρώτο έχει έκταση 742 στρέμματα και το δεύτερο 540 στρέμματα. Βρίσκονται μέσα στον κόλπο που σχηματίζεται στα Σύβοτα και είναι σε κοντινή απόσταση από την ακτή, οπότε μπορούν να παραχωρηθούν για την ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων.

Μπέλα Βράκα: έχει έκταση 154 στρέμματα και είναι το μικρότερο από τα τρία νησιά απέναντι από το χωριό Σύβοτα. Η περιοχή θεωρείται η «Καραϊβική της Ελλάδας» λόγω της μοναδικής ομορφιάς της. Μια αμμώδης λωρίδα, πολύ ρηχή, συνδέει τη στεριά με το νησάκι, δημιουργεί μια εκπληκτική παραλία και η προοπτική τουριστικής αξιοποίησης θα ήταν εξαιρετική

Keywords
Τυχαία Θέματα