Σύστημα GPS θα χρησιμοποιούν ο ΟΠΑΠ και ο Δήμος Πειραιά

Σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού (GPS) θα χρησιμοποιούν πλέον ο ΟΠΑΠ και ο Δήμος Πειραιά στα οχήματά τους.

Σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η λειτουργία GPS στα οχήματα για συγκεκριμενους λόγους και υποόρους δεν παραβιάζει τη σχετική νομοθεσία.

Ο ΟΠΑΠ ζήτησε τη γνώμη της Αρχής επί του συστήματος λειτουργίας GPS

σε 45 αυτοκίνητά του με σκοπό όπως τόνισε την ασφάλεια των οδηγών και των φορτίων που μεταφέρουν, αλλά και για την αποφυγή περιττών δρομολογίων. Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ τα αυτοκίνητά του διανέμουν έντυπο υλικό το οποίο από οικονομικής απόψεως είναι ασήμαντο, αλλά η μη έγκαιρη αποστολή του οδηγεί σε διαφυγόντα κέρδη.

Ακόμη, υποστήριξε ο Οργανισμός ότι το επίμαχο σύστημα αυξάνει τις συνθήκες ασφαλείας του οχήματος και των εργαζομένων, αλλά γνωστοποιεί και τις πιθανές βλάβες των αυτοκινήτων, έτσι ώστε να μπορούν να αντικατασταθούν.

Από την πλευρά του ο Δήμος Πειραιά γνωστοποίησε στην Αρχή την εγκατάσταση GPS σε εννέα οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων (απορριμματοφόρα) και ογκωδών-αδρανών αντικειμένων. Ο Δήμος Πειραιά για την εγκατάσταση του GPS επικαλέστηκε τη βελτίωση της διαχείρισης του στόλου των οχημάτων του μέσω της παρακολούθησης της θέση τους κατά την διάρκεια των ωρών εργασίας από κεντρικό υπολογιστή εγκατεστημένο στον Δήμο. Παράλληλα, ανέφερε ότι η εγκατάσταση συστήματος GPS επιδοτείται από το υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκληση».

Keywords
Τυχαία Θέματα