Σύσσωμος ο Τύπος κατά της Μέρκελ για τα ανώνυμα γενόσημα

Χοντρό παιχνίδι με φόντο τα συμφέροντα των γερμανικών φαρμακευτικών εταιρειών παίζεται τους τελευταίους μήνες σε βάρος της δημόσιας Υγείας και της ελληνικής οικονομίας.

Σύσσωμος ο Κυριακάτικος Τύπος επιτίθεται στις αναίσχυντες πρακτικές της τρόικας και της Μέρκελ, οι οποίες στο όνομα των δήθεν «περικοπών», επιχειρούν να παραδώσουν το σύστημα Υγείας της χώρας μας στις πολυεθνικές τους.

«Πρώτο Θέμα», «Παρόν», «Το Χωνί», «Παραπολιτικά» και «Ελεύθερος Τύπος» αποκαλύπτουν όλο το «βρώμικο»

παιχνίδι, με το οποίο προσπαθούν ορισμένοι να κερδοσκοπήσουν στις πλάτες μας.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

«Απειλούν την υγεία και την οικονομία τα ανώνυμα γενόσημα»

Η εφημερίδα, σε ένα εκτενές ρεπορτάζ της Νεφέλης Κατακουζηνού, αποκαλύπτει πως η προώθηση του τρόπου συνταγογράφησης φαρμάκων, με βάση αποκλειστικά τη δραστική ουσία, απειλεί να προκαλέσει αντιδράσεις στη δημόσια υγεία και την οικονομία της Ελλάδας.

Η «φαρμακερή» μέθοδος της τρόικας

Στόχος τους είναι η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία χωρίς καν επωνυμία φαρμάκου να επιβληθεί καθολικά, παρά τις αντιδράσεις των αρμόδιων φορέων. Αυτό θα οδηγήσει αναγκαστικά στο φθηνότερο φάρμακο ανεξαρτήτως ποιότητας και στα ανώνυμα και αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα από την Ινδία και το Μπαγκλαντές. Την ίδια ώρα το επώνυμα και ποιοτικά ελληνικά φάρμακα θα μπουν στο περιθώριο, η φαρμακευτική δαπάνη θα αυξηθεί δραστικά, ενώ πάνω από 20.000 οικογένειες, που εξαρτώνται άμεσα από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, θα αντιμετωπίζουν ορατό πλέον τον κίνδυνο της ανεργίας και της απόλυτης εξαθλίωσης.

Γιατί είναι επικίνδυνα τα ανώνυμα γενόσημα

Γιατί παρασκευάζονται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου και όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα, είτε δεν είναι αποτελεσματικά και δεν θεραπεύουν την ασθένεια για την οποία έχουν χορηγηθεί, είτε περιέχουν υπερβολική δόση της δραστικής ουσίας και προκαλούν σοβαρές παρενέργειες στον οργανισμό. Όπως σημειώνει μάλιστα το Πρώτο Θέμα, κάποια γενόσημα που χρησιμοποιούντο στην αγορά του ΗΠΑ, η οποία φημίζεται κιόλας για τους αυστηρούς ελέγχους, προκαλούσαν ακόμα και τάσεις αυτοκτονίας και αποσύρθηκαν από την αγορά.

Ραγδαία επιδείνωση της οικονομίας

Όταν η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία θα καταστήσει υποχρεωτική την προμήθεια του πιο φθηνού ανώνυμου γενόσημου, φυσικό επακόλουθο θα είναι η ζήτηση για τα ποιοτικά ελληνικά γενόσημα να μειωθεί κατακόρυφα. Καθώς οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες δεν θα μπορέσουν να αντέξουν τον ανταγωνισμό με τις χώρες του τρίτου κόσμου, θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό. Αυτομάτως, οι 20.000 οικογένειες που εξαρτώνται από αυτές θα καταλήξουν στο δρόμο, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ελληνική οικονομία.

Το επαίσχυντο αποτέλεσμα

Αυτό που η Γερμανίδα Καγκελάριος, λοιπόν, επιδιώκει και δρομολογεί θα γίνει πραγματικότητα, αν δεν κάνουμε εγκαίρως κάτι για να το εμποδίσουμε.

Οι ξένες γερμανικές πολυεθνικές θα απαλλαγούν από τους Έλληνες ανταγωνιστές τους, τα μονοπώλια θα επικρατήσουν, οι κ

Keywords
Τυχαία Θέματα