Σύρος:Κατάργηση των πεζόδρομων της Ερμούπολης ζητούν οι επιχειρηματίες

02:00 9/4/2014 - Πηγή: NewsBomb

Σύγκλιση απόψεων και κοινή πρόταση από Εμπορικό Σύλλογο, Τερψιχόρη και Σύλλογο Επιχειρηματιών Ιστορικού Κέντρου.


Πρόταση «βόμβα» ετοιμάζονται να καταθέσουν στο Δήμο οι επιχειρηματίες της Σύρου για το κυκλοφοριακό της Ερμούπολης. Μετά από πολλά χρόνια, υπήρξε σύγκλιση απόψεων των επαγγελματικών συλλόγων και ετοιμάζουν δυναμική παρέμβαση ζητώντας κομβικές αλλαγές στην κυκλοφοριακή λειτουργία της πόλης.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε Εμπορικό Σύλλογο Σύρου, Σύλλογο Τερψιχόρη Σύρου και Σύλλογο Επιχειρηματιών Ιστορικού Κέντρου Ερμούπολης. Μετά από σχετικές

αποφάσεις που πάρθηκαν, ετοιμάζονται να στείλουν κοινό έγγραφο ζητώντας την κατάργηση των πεζόδρομων Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη και την επαναφορά του παλιού συστήματος όπου επιτρέπονταν η διέλευση των οχημάτων.

Η πρόταση θα είναι συγκεκριμένη και θα περιλαμβάνει κι άλλες παραμέτρους όπως η διατήρηση του μέτρου της πεζοδρόμησης της Ακτής Πέτρου Ράλλη τη θερινή περίοδο κ.α. Οι επιχειρηματίες θα προσπαθήσουν να πείσουν τη δημοτική αρχή ότι το μέτρο της πεζοδρόμησης απέτυχε, αφού το μόνο που δημιουργήθηκε ήταν ένα κακέκτυπο πεζόδρομου στο κέντρο της πόλης, χωρίς την παραμικρή διαμόρφωση, που δεν επέφερε κάτι το ουσιαστικό στην ποιότητα της ζωής της Ερμούπολης, ενώ ήταν ένας από τους λόγους που οι επιχειρηματίες υπέστησαν επιπρόσθετη ζημιά.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της δημοτικής αρχής, η οποία, ένα από τα ελάχιστα μέτρα που έχει εφαρμόσει μέσα από όλα που προβλέπονταν στην κυκλοφοριακή μελέτη, ήταν η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων σε Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη.

Πηγή: cyclades24.gr

Διαβάστε επίσης:
Στη Θεσσαλονίκη από σήμερα το ρωσικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Mir»

Keywords
Τυχαία Θέματα