Συρία:Εξοπλισμό μετριοπαθών και όχι εξτρεμιστών ανταρτών θέλουν οι ΗΠΑ

20:37 5/3/2013 - Πηγή: NewsBomb

H Ουάσιγκτον είναι πεπεισμένη ότι τα όπλα τα οποία παρέχονται στη συριακή αντιπολίτευση από τρίτους καταλήγουν κυρίως στις μετριοπαθείς δυνάμεις και όχι στους εξτρεμιστές, δήλωσε από τη Ντόχα του Κατάρ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.


Οι δηλώσεις του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην πρωτεύουσα του εμιράτου του Περσικού Κόλπου.
Ο κ. Κέρι τόνισε ότι συζήτησε τόσο στο Κατάρ, όσο και στον προηγούμενο σταθμό του ταξιδιού του, στη Σαουδική Αραβία, περί του τύπου των όπλων τα οποία παρέχονται στους σύρους αντάρτες.

Σαουδική Αραβία και Κατάρ φέρονται να εξοπλίζουν την αντιπολίτευση στη Συρία, ωστόσο οι ΗΠΑ μέχρι στιγμής αρνούνται να πράξουν το ίδιο, φοβούμενες ότι ενδεχόμενος εξοπλισμός ισλαμιστών μαχητών μπορεί να στραφεί μπούμερανγκ κατά της Δύσης στο μέλλον.

«Συζητήσαμε πράγματι το ζήτημα της ικανότητας να εγγυηθεί κανείς ότι ο οπλισμός καταλήγει στους σωστούς αποδέκτες οι οποίοι ελέγχονται από τη μετριοπαθή συμμαχία της αντιπολίτευσης», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο Τζον Κέρι πρόσθεσε ότι τους τελευταίους μήνες η δυνατότητα ελέγχου της ροής του οπλισμού έχει βελτιωθεί.
Οι δύο αραβικές μοναρχίες έχουν εκφράσει την πεποίθησή τους ότι μόνο η δημιουργία δεσμών με πτέρυγες της συριακής αντιπολίτευσης μπορεί να περιθωριοποιήσει τους σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές στο εσωτερικό της.

Keywords
Τυχαία Θέματα