Συρία: Κούρδοι εκδίωξαν τους ισλαμιστές από τη Ρας αλ Άιν

Οδυνηρή ήττα υπέστησαν οι ισλαμιστές των ακραίων οργανώσεων Αλ Νούσρα και Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε από Κούρδους, που πρόσκεινται στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στη βόρεια Συρία.


Κατά τις μάχες, οι οποίες ξέσπασαν προχτές, τουλάχιστον 19 ισλαμιστές του Μετώπου αλ Νούσρα και 10 Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν, στην επαρχία Χασάκα, όπου βρίσκονται κοιτάσματα πετρελαίου, σημειώνει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι Κούρδοι

κατάφεραν να εκδιώξουν από την Ρας αλ Άιν τους ενόπλους των δύο ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων, που διατηρούν δεσμούς με την Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με ακτιβιστές στην Ρας αλ Άιν, μέλη του Μετώπου αλ Νούσρα πίεζαν από την αρχή του μήνα του Ραμαζανιού τους κατοίκους να τηρούν τη νηστεία και στρέφονταν εναντίον γυναικών που δεν φορούν μαντήλα –κυρίως αντάρτισσες των Κούρδων.

Μετά την εκδίωξη ισλαμιστών από τη Ρας αλ Άιν, η οποία βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Χασάκα, οι εξτρεμιστές άνοιξαν πυρ με ρουκέτες εναντίον της πόλης κι επιτέθηκαν σε βάσεις Κούρδων μαχητών. Μάχες μαίνονταν σήμερα στα χωριά Ταλ Άλου και Καρχόκ, στο ανατολικό τμήμα της ίδια επαρχίας.

Οι Κούρδοι της Συρίας, που ζουν κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, κατά τα δύο χρόνια που διαρκούν οι συγκρούσεις προσπαθούν να παραμείνουν στο περιθώριο της μαχών, με στόχο να διατηρήσουν τον έλεγχο των περιοχών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα