Συρία: Ευρείας κλίμακας επιχείρηση στο Χαλέπι

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την Τρίτη (17/02) μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση με σκοπό να περικυκλώσουν τις συνοικίες τις οποίες…

Περίπου 100 μαχητές στις τάξεις και των δύο πλευρών, όπως και πολίτες, σκοτώθηκαν στις μάχες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το Χαλέπι είναι στρατηγικής σημασίας... η μάχη αυτή θα συνεχιστεί εντατικά, έχει πολύ μεγάλη σημασία», είπε πηγή των συριακών ενόπλων δυνάμεων στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ

Ραχμάν (φωτό), οι δυνάμεις του καθεστώτος επιδιώκουν από τη μια πλευρά να «αποκόψουν την οδική σύνδεση ανάμεσα στο Χαλέπι και τα σύνορα με την Τουρκία και επίσης να επιβάλουν μια ολοκληρωτική πολιορκία στις συνοικίες των εξεγερμένων».

Και, από την άλλη, επιδιώκουν «να ανοίξουν έναν δρόμο που συνδέει δύο σιιτικά χωριά οι κάτοικοι των οποίων είναι φιλοκυβερνητικοί, τα Νάμπουλ και Ζαχρά, και τα οποία πολιορκούνται από τους αντάρτες εδώ και δεκαοκτώ μήνες».

Ο στρατός, με την υποστήριξη Ιρανών, Αφγανών και μελών της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, κατέλαβε τα χωριά Μπασκόι και Ριτιάν, περίπου δέκα χλμ. βόρεια του Χαλεπιού. Μάχες βρίσκονταν εξάλλου σε εξέλιξη στο Χαρντενίν, ενώ το πυροβολικό έπληξε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες στον δρόμο που συνδέει τα δύο πολιορκημένα σιιτικά χωριά.

Keywords
Τυχαία Θέματα