Συρία: Ακόμη 59 άμαχοι έπεσαν νεκροί…

19:32 1/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Τουλάχιστον 59 άνθρωποι έχασαν σήμερα στη Συρία την ζωή τους, στην επαρχία της Δαμασκού από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας και σε μάχες, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην επαρχία της Δαμασκού 23 άμαχοι εξέπνευσαν, ανάμεσα τους μία γυναίκα 27 ετών και ένα τρίχρονο παιδί, από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας σε πολλές περιοχές. Στη Χομς που βρίσκεται στην κεντρική Συρία και αποτελεί προπύργιο του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας σε πολλές συνοικίες

της πόλης.

Στη συνοικία Μπούσταν αλ Ντίουαν τουλάχιστον 15 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες με λιποτάκτες, όπως επισημαίνει η οργάνωση με έδρα τη Βρετανία.

Εξάλλου πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ντεράα (νότια) και ένας ακόμη έχασε τη ζωή του από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή στην Ιντλίμπ (νοτιοδυτικά), σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Από τις δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού έξι λιποτάκτες, που μάχονται εναντίον του τακτικού στρατού της χώρας, σκοτώθηκαν στην επαρχία της Δαμασκού.

Το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο σήμερα για 50 στρατιώτες που αυτομόλησαν από τον στρατό, 30 από τους οποίους στην επαρχία της Δαμασκού και 20 στην Ιντλίμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα