Συνελήφθη Αφγανός διακινητής λαθρομεταναστών στην Ελευσίνα

Στα «χέρια» της αστυνομίας βρίσκεται ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, μέλος εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών καθώς και είκοσι έξι αλλοδαποί μετανάστες.

Αναλυτικά, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επιστάμενες έρευνες, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Φ. τύπου Βαν, με το οποίο ο συλληφθείς επρόκειτο να μεταφέρει τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες σε παράκτια περιοχή στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

και από εκεί να τους προωθήσει στην Ιταλία.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε το όχημα στα διόδια Ελευσίνας και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, μέσα στο Βαν υπήρχαν στοιβαγμένοι είκοσι έξι αλλοδαποί μετανάστες (19 υπήκοοι Αφγανιστάν, 6 Μαρόκου και ένας Αλγερίας).

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς αποτελεί μέλος οργανωμένης και δομημένης ομάδα που δραστηριοποιείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Κατασχέθηκαν ένα όχημα τύπου ΒΑΝ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Η σύλληψη τους έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στα διόδια Ελευσίνας.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα