Συνεχίζονται σήμερα Πρωτομαγιά οι εργασίες του Brussels Group

09:46 1/5/2015 - Πηγή: NewsBomb
Συνεχίζονται και σήμερα Πρωτομαγιά στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα.

Η Ομάδα των Βρυξελλών με υπηρεσιακά στελέχη και τεχνικά κλιμάκια εξετάζει όλα τα ανοικτά θέματα, πέραν του προϋπολογισμού και του ρυθμού ανάπτυξης χθες συζητήθηκε ακόμη το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και των κόκκινων δανείων.
Σήμερα αναμένεται

να συζητηθούν τα φορολογικά μέτρα, για τον λόγο αυτό βρίσκεται στις Βρυξέλλες και η Γενική Γραμματέας Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαΐδου.

Eν τω μεταξύ «αισιόδοξος ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία, η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση και θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχει βάλει» εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε στη Βουλή, χθες Πέμπτη (30/4).

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους υπουργούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων, τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες και όχι μόνο, ενώ παράλληλα έκανε αναφορά στα ανοιχτά ζητήματα, αλλά και στις κόκκινες γραμμές.

Την ίδια στιγμή, Ελληνες αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες εκτίμησαν πως είναι εφικτή η επιδίωξη της Αθήνας για σύγκληση έκτακτου Eurogroup στις 4 Μαΐου, με στόχο να σταλεί ένα πολιτικό μήνυμα στην ΕΚΤ και να αρθούν οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί για την παροχή ρευστότητας στη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα