Συνάντηση Σνόουντεν με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν θα συναντηθεί με εκπροσώπους οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο αεροδρόμιο της Μόσχας, Σερεμέτιεβο.


Η συνάντηση, την οποία ανακοίνωσε η διοίκηση του αεροδρομίου, ζήτησε ο Αμερικανός πρώην πράκτορας της CIA.

Παράλληλα, η Ουάσινγκτον εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της στην Κίνα για το χειρισμό της υπόθεσης Σνόουντεν, επειδή οι κινεζικές αρχές δεν παρέδωσαν τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στις αμερικανικές αρχές.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ουίλιαμ Μπερνς υπενθύμισε ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της αμερικανο-σινικής συνάντησης κορυφής στην Καλιφόρνια τον περασμένο μήνα να ενισχύσουν και να βελτιώσουν τη συνεργασία τους.

«Για το λόγο αυτό απογοητευθήκαμε πολύ από τον τρόπο που οι αρχές του Πεκίνου και του Χονγκ Κονγκ χειρίσθηκαν την υπόθεση Σνόουντεν, ο οποίος πλήττει την προσπάθειά μας για την δημιουργία συνθηκών αμοιβαίας εμπιστοσύνης για τη διευθέτηση δύσκολων προβλημάτων», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στην Ουάσινγκτον, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα εμπορικών σχέσεων και ασφάλειας του κυβερνοχώρου.

Ο Γιανγκ Ζιετσί, ο Κινέζος αξιωματούχος, ο οποίος βρισκόταν στο πλευρό του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών υπερασπίσθηκε την απόφαση του Πεκίνου για τον Σνόουντεν. Το Χονγκ Κονγκ «χειρίσθηκε την υπόθεση Σνόουντεν σύμφωνα με τον νόμο και δεν υπάρχει τίποτε για να του προσάψει κανείς», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα