Συνάντηση Μόντι – Ολάντ στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι θα έχει σήμερα στη Ρώμη ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και οι τρόποι αντιμετώπισής της, με την προώθηση μέτρων ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Μετά τη συνάντηση οι κ.κ. Μόντι και Ολάντ θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Ολάντ θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο τη Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και θα ακολουθήσει επίσης συνέντευξη Τύπου και

δείπνο στο Κιρινάλιο.

Οι δύο ηγέτες, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Καμπ Ντέιβιντ και το Σικάγο τον περασμένο μήνα, «θέλουν να συνεργασθούν, να διατυπώσουν κοινές προτάσεις», χωρίς ωστόσο να υπάρχει πρόθεση συγκρότησης μετώπου κατά της καγκελαρίου Μέρκελ.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί και πάλι τις επόμενες μέρες την ιταλική πρωτεύουσα προκειμένου να συμμετάσχει στις 22 Ιουνίου στη μίνι σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Μάριο Μόντι με τη συμμετοχή της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ και του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, εν όψει της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες.


Keywords
Τυχαία Θέματα