Σύμβουλος στα MotoGP ο Καπιρόσι

Παρά το ότι κρέμασε τα αγωνιστικά του γάντια στη Βαλένθια, ο Λόρις Καπιρόσι δεν θα ασχολείται μόνο με την οικογένειά του και την pub που έχει στο Σαν Μαρίνο.

Ο Ιταλός θα συνεχίσει την εμπλοκή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ως σύμβουλος των MotoGP. Ο Καπιρόσι είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Επιτροπής Ασφάλειας των αναβατών και ετοιμάζεται να αναλάβει πιο επίσημο ρόλο στη Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (F.I.M.) βοηθώντας

τόσο στην ασφάλεια, όσο και στους νέους κανονισμούς για την κατηγορία CRT (μοτοσικλέτες παραγωγής με πολλές μετατροπές) και Moto3 (κατηγορία μοτοσικλετών που θα αντικαταστήσει τα 125 κ.εκ)

Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε η Ομοσπονδία ανάφερε το νέο ρόλο του 38χρονου πρώην αναβάτη. «Με τη νέα συναρπαστική εποχή που αρχίζει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τις μοτοσικλέτες 1000 κ.εκ, τους κανονισμούς CRT και τη νέα κατηγορία Moto3 το 2012, οι συμβουλές του Καπιρόσι θα είναι πολύ χρήσιμες όσο το MotoGP δέχεται σημαντικές αλλαγές. Η κατανόησή του για τις ανάγκες των αναβατών και η εμπειρία του στις διαφορετικές μοτοσικλέτες, θα προσφέρουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συμβουλές για την ασφάλεια, τους νέους κανονισμούς, τον ανταγωνισμό γενικά και την έγκριση Τύπου στις νέες πίστες».

Στην ίδια ανακοίνωση η διεθνής ομοσπονδία επισημοποίησε πως το νούμερο «65» αποσύρεται από το πρωτάθλημα MotoGP.

Πηγή: Onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα