Συλλαλητήριο: «Να σταματήσει η συνεργασία ΕΛ.ΑΣ-Χρυσή Αυγή»

20:13 4/7/2012 - Πηγή: NewsBomb

Συλλαλητήριο κατά των επιθέσεων που γίνονται σε μετανάστες έγινε το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στη Νίκαια.

Οι οργανώσεις «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», η «Ένωση Μεταναστών Εργατών», η «Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος» και διάφορες άλλες καλούν σε συγκέντρωση και ζητούν «να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής» και «να σταματήσει η συνεργασία ΕΛ.ΑΣ – Χρυσής Αυγής».

Στην ανακοίνωσή τους, λένε, μεταξύ άλλων: «Εδώ και ένα περίπου μήνα στη Νίκαια

οι ναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία, οργανώνοντας επιθέσεις απέναντι σε δεκάδες Πακιστανούς μετανάστες που ζουν χρόνια στην πόλη μας. Οι επιθέσεις γίνονται νύχτα ή ξημερώματα από ομάδα 4-6 χρυσαυγιτών που κυκλοφορούν με μηχανές, εντοπίζουν μετανάστες που κυκλοφορούν μόνοι τους στους δρόμους και τους επιτίθενται αρχικά με σιδηρογροθιές και στη συνέχεια με μπουνιές και κλωτσιές, αφήνοντάς τους αναίσθητους.

Το Σάββατο 23 Ιούνη μηχανοκίνητη ομάδα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής οργάνωσε επιδρομή στη Πλατεία Αγίου Νικολάου σε μαγαζιά Πακιστανών μεταναστών. Σε απόσταση μόλις τριάντα μέτρων βρέθηκαν αστυνομικοί χωρίς να επεμβαίνουν ενώ οι νεοναζί έμπαιναν στα μαγαζιά και ζητούσαν να κλείσουν και να φύγουν οι μετανάστες που βρίσκονταν μέσα εκείνη την ώρα.

Μάλιστα, έδωσαν προθεσμία μίας βδομάδας για να κλείσουν οριστικά τα καταστήματα και να φύγουν οι μετανάστες από τη περιοχή. Άλλο κλιμάκιο χτυπούσε πόρτες και ζητούσε ονόματα ιδιοκτητών που νοίκιαζαν σπίτια σε μετανάστες! Δύο μέρες μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του νέου Υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια ότι δεν θα ανεχτεί την υποκατάσταση της Αστυνομίας από άλλους μηχανισμούς, πήραμε γεύση τι ακριβώς εννοούσε: ότι θα λειτουργούν ανοιχτά και σε συνεργασία με την Αστυνομία οι παρακρατικοί της Χρυσής Αυγής, ως ισότιμοι εταίροι!», σημειώνουν.

Πάντως, η Χρυσή Αυγή, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει: «Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τα μέσα ενημέρωσης για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Ουδέποτε το Κίνημα μας οργάνωσε… “τάγματα εφόδου” και αυτό το γνωρίζουν άριστα οι πάντες. Παρόλα αυτά επιμένουν να παραπληροφορούν με σκοπό να τρομοκρατήσουν τον Ελληνικό Λαό. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, που μέσω του κοινοβουλευτικού του έργου και της πολιτικής του δράσης θα επιτύχει την επίλυση του τερατώδους προβλήματος της λαθρομετανάστευσης»...

Keywords
Τυχαία Θέματα