Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του πολυνομοσχεδίου στην Αθήνα

Έξω από τη Βουλή βρίσκονται οι "μικρομεσαίοι" και θα παραμείνουν εκεί μέχρι το απόγευμα για να ενώσουν τη "φωνή" τους με τους συγκεντρωμένους από τα απογευματινά συλλαλητήρια εναντίον του πολυνομοσχεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι διοργανώνεται συγκέντρωση το απόγευμα στο Σύνταγμα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ ενώ στην κινητοποίηση

θα συμμετάσχουν και οι φαρμακοποιοί, ζητώντας την απόσυρση διατάξεων που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων. Επίσης, θα δώσουν το «παρών» και οι γιατροί με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ενώ συγκέντρωση οργανώνει στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ.

Στη Βουλή, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια βρίσκεται σε εξέλιξη και η ψηφοφορία αναμένεται αργά το βράδυ.

Η ΓΣΕΒΕΕ με κεντρικό σύνθημα «Η ζωή μας δεν είναι αναλώσιμη» διοργάνωσε τη δική της συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 2 το μεσημέρι στη Πλατεία Κλαυθμώνος. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή και αντιπροσωπεία θα επιδώσει ψήφισμα στους εκπροσώπους των κομμάτων. "Οι μικρομεσαίοι έχουν γονατίσει από την εξοντωτική υπερφορολόγηση, από τα δρακόντεια πρόστιμα και από τις παράλογες ρυθμίσεις του ΟΑΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς και συμπλήρωσε: "τα τελευταία 4 χρόνια 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτα, 1 στις 2 είναι στο κόκκινο ενώ την ίδια στιγμή 1.000.000 επαγγελματίες και βιοτέχνες καθώς και οι οικογένειές τους είναι ανασφάλιστοι, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ".

Τα βασικά αιτήματα της ΓΣΕΒΕΕ είναι:
- να σταματήσει η υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που τις οδηγεί στον αφανισμό
- να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις που αφορούν στα υπέρογκα φορολογικά πρόστιμα.
- να μην μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις.
- να εκλογικευτούν οι ρυθμίσεις των οφειλών των ΜμΕ προς τον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ έτσι ώστε και να μπορούν να εξυπηρετηθούν αλλά και για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ταμείων.
- να αποποινικοποιηθούν οι οφειλές προς τον ΟΑΕΕ.
- να αποκατασταθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για το σύνολο των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και να διαχωριστεί η ασφαλιστική ενημερότητα από τη θεώρηση των βιβλιαρίων.

ΕΣΕΕ

Ποσό ύψους 150 εκατ. ευρώ θα γλιτώσουν οι έλληνες καταναλωτές από τις αλλαγές σε ψωμί, γάλα και φάρμακα τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΔ κ. Βασίλης Κορκίδης. Όσον αφορά δε, το θέμα του ωραρίου, είπε ότι είναι απαράδεκτο να μην είναι απελευθερωμένο σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, και συμπλήρωσε ότι είναι παρά πολλοί οι νόμοι που θέλουν ελεύθερο ωράριο καταστημάτων.

Για το ωράριο στην Αθήνα, δήλωσε ότι ο εμπορικός σύλλογος της πόλης θεωρεί ότι οι επτά Κυριακές ετησίως αρκούν για τα καταστήματα της πρωτεύουσας.

Περίπτερα

"H επίσπευση της έξωσης των μισθωτών περιπτέρων από τα περίπτερά τους και της παύσης των καπνοπωλών από την επαγγελματική τους δραστηριότητα, ώστε αυτή να παραδοθεί στις καπνοβιομηχανίες και τους αντιπροσώπους τους και τις μεγάλες αλυσίδες της λιανικής αγοράς (υπεραγορές, σούπερ μάρκετ), είναι ο σκοπός της υποπαραγράφου ΣΤ3 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα", σύμφωνα με το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής .

"Με μαθηματική ακρίβεια, δεδομένου του οικογενειακού χαρακτήρα των επιχειρήσεων των περιπτέρων, της οικονομικής δυσπραγίας των περιπτερούχων χάρη στην εκμετάλλευσή τους από τις καπνοβιομηχανίες, τους εκδότες και τις εταιρείες τηλεφωνίας, και της αδυναμίας δικαιούχων και περιπτερούχων να διαπραγματευτούν επί ίσοις όροις με τα συμφέροντα, οι σημερινοί περιπτερούχοι, επαγγελματίες δεκαετιών, λίγα χρόνια πριν τη σύνταξη οδηγούνται στην ανεργία και οι οικογένειές τους στην λιμοκτονία. Δηλαδή η κυβέρνηση καταργεί το περίπτερο ως ευεργέτημα για τους αναπήρους πολέμου, καταργεί την υποχρέωση αδειοδότησης των σημείων πώλησης καπνού και καταργεί τη διοικητική τους εποπτεία, ώστε να παρακάμψει πλήρως τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ, χωρίς να λάβει υπόψη τον υπερνομοθετικής ισχύος χαρακτήρα των διατάξεων της Διεθνούς Σύμβασης", εξηγεί ο δικηγόρος του συνδικάτου κ. Ευαγ. Πα̟παγιάννης.

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου

Χατζηδάκης: Είμαστε εδώ για το γάλα και τα υπόλοιπα θέματα

Keywords
Τυχαία Θέματα