Στουρνάρας: Πτώση της ανεργίας και ανάκαμψη από το 2014

10:04 9/5/2013 - Πηγή: NewsBomb

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας αλλά και Για τη μεταβολή των δεικτών της ανεργίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών.

Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο κ. Στουρνάρας προέβλεψε ότι ο δείκτης της ανεργίας θα αρχίσει να πέφτει από το 2014, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα αν τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα.

«Θα θέλαμε πιο

καλά αποτελέσματα στη φοροδιαφυγή», είπε ο κ. Στουρνάρας ερωτηθείς για τη φοροδιαφυγή. «Στη δική μας κυβέρνηση θα πρέπει να σας πω ότι πάνω από 650 μπήκαν στη φυλακή, έχουν γίνει κατασχέσεις πάνω από 2 δισ. ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία εκ των οποίων έχουμε ρευστοποιήσει περίπου 400 εκατ. ευρώ. Τα δύσκολα όμως παραμένουν μπροστά μας».

Στην ερώτηση σε ποιο χρονικό διάστημα προβλέπει ανάκαμψη απάντησε: «Από το 2014 και μετά. Το κλίμα έχει ήδη αντιστραφεί, ο ξένος παράγων βλέπει ότι η Ελλάδα σώζεται, παραμένει στο ευρώ», υποστήριξε ο «τσάρος της ελληνικής οικονομίας.

Ερωτηθείς για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ και το ενδεχόμενο μείωσης ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Είχε πει η κυβέρνηση ότι θα επιβάλει φόρο της τάξης 2 της χιλίοις σε επιχειρήσεις προκειμένου ν’ αποφευχθεί η μείωση των συντάξεων. Είναι ένα μέτρο που το πήραμε, αλλά δεν το εφαρμόσαμε. Εφέτος τα καταφέραμε με άλλους τρόπους».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «όσο τηρούμε τα μέτρα που έχουμε υποσχεθεί δεν υπάρχει ανάγκη λήψης νέων μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα