Στουρνάρας: Δεν υπάρχει θέμα λουκέτου στον ΟΣΕ

12:59 9/9/2013 - Πηγή: NewsBomb

Διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια περί λήψης νέων μέτρων ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη o κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε «απολύτως βέβαιο» ότι δεν θα ληφθούν μέτρα που θα επιδεινώσουν περαιτέρω το εισόδημα των πολιτών, σημειώνοντας ότι η έμφαση θα δοθεί πλέον στις διαρθρωτικές αλλαγές και έφερε ως παράδειγμα την άρση

του καμποτάζ.

Μιλώντας για τις αμυντικές βιομηχανίες, ο κ. Στουρνάρας στάθηκε ιδιαίτερα στις παράνομες κρατικές επιχορηγήσεις που ελάμβαναν προκειμένου να εξασφαλίζουν τη «βιωσιμότητά» τους και ανέφερε ότι από κοινού με την κυρία Γεννηματά προσπαθούν να θεμελιώσουν τεχνοκρατικά την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στην τρόικα.

«Με αυτά τα χρήματα θα δίναμε ένα ακόμη Ε.Κ.Α.Σ», είπε ο κ. Στουρνάρας.

Αναφερόμενος στον ΟΣΕ, για τον οποίο κυριακάτικο δημοσιεύματα υποστήριζε ότι έχει ληφθεί απόφαση λουκέτου, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Δεν υφίσταται κανένα τέτοιο θέμα».

Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης προανήγγειλε ουσιαστικά διεύρυνση των κριτηρίων για τους δικαιούχους, παραπέμποντας όμως για τις τελικές αποφάσεις στο πόρισμα σχετικά συσταθείσης ειδικής επιτροπής.

Όσον αφορά το στόχο του κυβέρνησης για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε ρεαλιστική και μετρημένη την εμφάνιση και τις διαπιστώσεις του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και επανέλαβε ότι το 70% του πλεονάσματος, σε περίπτωση επίτευξής του, μπορεί να δοθεί σε στόχους που εξυπηρετούν την κοινωνική συνοχή, βάσει της συμφωνίας με την τρόικα.

Εμφανίστηκε πάντως επιφυλακτικός στο να προεξοφλήσει από τώρα την επίτευξή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα