Στον ΔΣΑ για εξηγήσεις η σύμβουλος του Γιάννη Στουρνάρα

Προθεσμία για τη σύζυγο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και την κόρη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου

Επί μία ώρα έδινε εξηγήσεις στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) η δικηγόρος Μάρθα Καβαθά, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα λόγω ασυμβίβαστου με τη θέση που κατέχει. Το ασυμβίβαστο ανάγεται στο ότι η δικηγόρος δεν μπορούσε να διοριστεί σύμβουλος υπουργού, καθώς είναι αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ανεξάρτητη διοικητική Αρχή) και

έχει κώλυμα να κατέχει και άλλη, δεύτερη, έμμισθη θέση.

Ο Σύλλογος αναμένει την κατάθεση υπομνήματος από την πλευρά της κ. Καβαθά, προκειμένου να λάβει σχετική απόφαση.

Παράλληλα, για την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου κλήθηκαν εκ νέου στον ΔΣΑ για παροχή εξηγήσεων η δικηγόρος Θεοδώρα Βαγενά σύζυγος του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και η επίσης δικηγόρος Βαρβάρα Μέργου, κόρη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου οι οποίες δεν προσήλθαν σήμερα επικαλούμενες ανυπέρβλητο κώλυμα.

Ειδικότερα, η σύζυγος του υπουργού Εργασίας κλήθηκε για εξηγήσεις καθώς συνάδελφοί της υποστηρίζουν ότι προσλήφθηκε στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α), που έχει το χαρακτήρα Νομικού Προσώπου, όταν ο άνδρας της Γιάννη Βρούτσης ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της επίμαχης εταιρείας. Η κ. Βαγενά –Βρούτση κοινοποίησε στον ΔΣΑ με δικαστικό επιμελητή ότι λόγω κωλύματος δεν μπορεί να προσέλθει στον Σύλλογο, ενώ παράλληλα κοινοποίησε τη σύμβαση έμμισθης εντολής που υπέγραψε το 2004 με την Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Η δικηγόρος Βερβάρα Μέργου, κόρη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, η οποία επίσης γνωστοποίησε στον Σύλλογο με δικαστικό επιμελητή ότι λόγω ανυπέρβλητου κωλύματος δεν μπορούσε να προσέλθει κλήθηκε για εξηγήσεις, καθώς φέρεται να διορίζεται διαδοχικά σε δημόσιους οργανισμούς (ΟΛΠ, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κ.λπ).

Keywords
Τυχαία Θέματα