Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ 350 τραπεζικοί λογαριασμοί

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει από το 2011 μέχρι σήμερα 350 τραπεζικοί λογαριασμοί φυσικών προσώπων και εταιρειών στην Κεντρική Μακεδονία, για τα οποία υπήρχαν ενδείξεις περί μεγάλων αναντιστοιχιών μεταξύ του εισοδήματος που δηλώνουν στην εφορία και του επιπέδου διαβίωσής τους.

Αυτό αποκάλυψε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης

Μαυρίδης, ενώ διευκρίνισε ότι κάποιοι από αυτούς τους λογαριασμούς έχουν ήδη ανοιχτεί και άλλοι είναι στη διαδικασία ανοίγματος.

«Στο ΣΔΟΕ ασχολούμαστε μεταξύ άλλων με περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν χαμηλά εισοδήματα και υψηλό επίπεδο ζωής. Σωρηδόν ανοίγονται τραπεζικοί λογαριασμοί. Μόνο σήμερα υπέγραψα πέντε σχετικές αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μαυρίδης και πρόσθεσε ότι σε 10 περιπτώσεις, για τις οποίες οι διαδικασίες ελέγχου έχουν ήδη «κλείσει», διαπιστώθηκε ότι οι υπόνοιες του ΣΔΟΕ ήταν βάσιμες, καθώς εντοπίστηκαν πράγματι μεγάλες διαφορές μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και καταθέσεων.

Ενδεικτικά ανέφερε την περίπτωση εισαγωγέα, που «την τελευταία πενταετία παρουσίασε διαφορά περίπου 5 εκατ. ευρώ», αλλά και ιατρού, ο οποίος τα τελευταία έξι-επτά χρόνια δημιούργησε αντίστοιχο «άνοιγμα» 2 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα