Στο πλευρό των Σύρων ανταρτών το Ισραήλ

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες κάλεσε σήμερα την διεθνή κοινότητα να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της για να σταματήσει η αιματοχυσία στη Συρία και εξέφρασε την υποστήριξή του στους σύρους αντάρτες.

«Οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας είναι ανεπαρκείς. Δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι απέναντι στα φέρετρα των παιδιών», είπε χαρακτηριστικά ο Πέρες στο ισραηλινό ραδιόφωνο λίγο πριν από την αναχώρησή του για την Ουάσινγκτον.

«Οι σφαγές χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα. Είναι ντροπή. Τρέφω το μεγαλύτερο σεβασμό για τους σύρους αντάρτες που εκτίθενται σε πραγματικά

πυρά και ελπίζω ότι θα νικήσουν», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Σαούλ Μοφάζ κατηγόρησε το καθεστώς Ασαντ για γενοκτονία. Σε συνέντευξή του στο στρατιωτικό ραδιόφωνο της χώρας επέκρινε τη Ρωσία επειδή εξοπλίζει την Δαμασκό και επανέλαβε το αίτημα του Ισραήλ για διεθνή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία ώστε να ανατραπεί το σημερινό καθεστώς.

«'Ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, μια γενοκτονία, διαπράττεται σήμερα στη Συρία. Και η σιωπή των διεθνών δυνάμεων έρχεται σε αντίθεση με την ανθρώπινη λογική», σημείωσε ο Μοφάζ και πρόσθεσε πως οι ξένες δυνάμεις περιορίζονται στο να καταδικάζουν και δεν επεμβαίνουν για να ανατρέψουν τον Ασαντ.

Τόνισε επίσης πως «ακόμα χειρότερη είναι η στάση της Ρωσίας, η οποία καταδικάζει τη σφαγή, ενώ συνεχίζει να προμηθεύει με όπλα το δολοφονικό καθεστώς του Ασαντ».

«Στην καλύτερη περίπτωση αυτό σημαίνει ανευθυνότητα, στη χειρότερη συμμετοχή στη σφαγή», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα