Στο «κόκκινο» η αγωνία της επιχειρηματικής κοινότητας

Λύση και άμεσα στο πολιτικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την Κυριακή και μετά, περιμένει με αγωνία πλέον, το συντομότερο δυνατό η επιχειρηματική κοινότητα της χώρας.

Των τραπεζιτών συμπεριλαμβανομένων. Κι αυτό γιατί κοινή είναι η εκτίμηση ότι όσο αυτή η κατάσταση ακυβερνησίας παραμένει και επιτείνεται τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες «κάποιοι» να εξωθήσουν τη χώρα εκτός ευρωζώνης, με ό,τι βεβαίως κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται.

Τις τελευταίες ώρες τα βλέμματα όλων έχουν φύγει από τα μόνιτορς του Bloomberg και

του Reuters και έχουν «καρφωθεί» στα ειδησεογραφικά sites, ελληνικά και ξένα, περιμένοντας να πληροφορηθούν τα τελευταία νέα από το μέτωπο των πολιτικών διεργασιών για την τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, που λαμβάνουν χώρα στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο.

Η μεγάλη πίεση που ασκείται την ίδια ώρα από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, επιτείνει την αγωνία για την επόμενη μέρα, καθώς, τα τελευταία 24ωρα οι δηλώσεις –προβλέψεις για έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, έχουν πάρει τη μορφή παλιρροιακού κύματος!

Το ίδιο και οι εκτιμήσεις για τις πιθανότητες που έχει μια τέτοια προοπτική. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η αμερικανική τράπεζα Citibank έχει ανεβάσει το σχετικό ποσοστό στο 75%, ενώ ο μέσος όρος κυμαίνεται πλέον στο 50%, που είναι και το υψηλότερο από την εποχή που προέκυψε η πρωτοφανής οικονομική-δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας.

Όπως είναι φυσικό όλα τα παραπάνω, επιτείνουν το κλίμα αβεβαιότητας στην Ελλάδα, γεγονός το οποίο δεν επιτρέπει ή στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν ευνοεί την ανάληψη οποιασδήποτε νέας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Ποιος άλλωστε θα έπαιρνε μια τέτοια απόφαση, υπ αυτές τις συνθήκες;

Keywords
Τυχαία Θέματα