Στο εισαγγελέα επτά διακινητές μεταναστών

Το δρόμο προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών έχουν ήδη πάρει οι επτά διακινητές οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη 18/12/14 στο Καλαμάκι…

Οι διακινητές, ένας Σύριος και έξι Έλληνες, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω την ώρα που μετάφεραν 30 μετανάστες, σε σκάφος που θα τους πήγαινε στην Ιταλία.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου είκοσι μέρες, όταν το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, έπειτα από σχετική πληροφορία, ερεύνησε το ζήτημα. Οι άνδρες του Σώματος ήξεραν πως οι μετανάστες θα μετακινούνταν με το ΚΤΕΛ και όχι με Ι.Χ.Ε.

Το Λιμεναρχείο παρακολουθούσε

τις κινήσεις του «κυκλώματος» και εντόπισε το χώρο που είχαν κρύψει οι διακινητές, τους Συρίους λαθρομετανάστες, στο χωριό Καλαμάκι μόλις 4 χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου. Από εκείνη την στιγμή άρχισε μια επιχείρηση, μαζί με την Ασφάλεια Ζακύνθου ώστε να εξαρθρωθεί όλο το κύκλωμα.

Έτσι την Πέμπτη, στις έντεκα το βράδυ, υπήρχε η πληροφορία ότι θα γίνει η μεταφορά των Σύριων στην περιοχή Πόρτο Βρώμη Ζακύνθου, όπου τους περίμενε το σκάφος με προορισμό της Ιταλία. Μόλις άρχισε η μεταφορά, η Ασφάλεια και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, ακινητοποίησαν ένα φορτηγό και δύο Ι.Χ.Ε. και συνέλαβαν τους τέσσερις διακινητές. Την ίδια ώρα στην βόρεια πλευρά της Ζακύνθου και συγκεκριμένα, στο λιμάνι του Λιμνιώνα, άλλο κλιμάκιο της Ασφάλειας και του Λιμεναρχείου περίμενε το σκάφος, όπου το σταμάτησαν και συνέλαβαν άλλους δύο διακινητές.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr
Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Keywords
Τυχαία Θέματα